19.04.2024 19:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура перевіряє СБУ щодо тортур відносно «терориста Путіна»

На фото Адам Осмаев

 

 

Прокуратура перевіряє слідчих Служби безпеки України, які допитували обвинуваченого в підготовці теракту проти президента Росії Володимира Путіна Адама Осмаева.

Про це повідомляє прокуратура Одеської області.

Прокурорська перевірка проводиться у зв'язку з відповідним зверненням Осмаева і його адвоката, яке було зареєстровано в прокуратурі 19 лютого 2013 року.

У цьому зверненні Осман повідомив, що під час досудового слідства співробітники СБУ застосовували до нього фізичний вплив, через що він змушений був зробити зізнавальні свідчення, які не відповідають дійсності.

«Співробітників СБУ звинувачують у побоях, катуванні, перевищенні службових повноважень і зловживанні владою», — розповіла керівник прес-служби прокуратури Одеської області Олена Абрамова.

«Справою займається прокуратура Південного регіону України по нагляду за дотриманням законності у військовій сфері», — уточнила вона.

В управлінні СБУ в Одеській області ситуацію не коментують.

4 лютого 2012 року в Одесі був затриманий і Осмаєв. 27 лютого російський «Перший канал» показав сюжет, у якому той зізнавався в плануванні замаху на тодішнього прем'єра РФ Путіна.

12 березня підозрюваним висунули обвинувачення у створенні терористичної групи й підготовці теракту (ст. 258 і 258-3 КК України).

14 серпня Апеляційний суд Одеської області виніс постанову про видачу правоохоронним органам Росії Осмаєва, якого затримали в Одесі і підозрюють у замаху на Путіна.

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати його Росії, після чого Україна прийняла рішення про призупинення екстрадиції Осмаєва.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-03-2013 14:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100