19.04.2024 13:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліція намагалася викрасти сервер Цензор.нет через коментарі про суддю Бернацьку

Представники столичної міліції 22 березня 2013 року намагалися отримати доступ до сервера інтернет-видання «Цензор.нет» через коментарі під статтею про суддю Жанну Бернацьку.

Як розповів «Телекритиці» головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов, такі пояснення надав виданню заступник начальника київського відділу з боротьби з кіберзлочинністю Тимофій Ковалишин.

«Він сказав, що якщо ми не дамо ip-адресу тих, хто написав коментарі в темі „Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?“, то вони будуть вимушені знову йти за сервером, щоб викачати з нього інформацію і віддавати експертам на розшифровку», — сказав Бутусов.

«Виявляється, суддя відкрила кримінальну справу, щоб міліція розібралася з тими, кому її машина заважає з двору виїхати!», — обурився він.

Слідчий Голосіївського райуправління ГУ МВС у Києві надіслав до «Цензор.нет» запит, у якому просить надати всю наявну інформацію про осіб, які розмістили коментарі під створеною 12 лютого цього року користувачем на ім'я В'ячеслав темою: «Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?».

Слідчий пояснює свої дії тим, що розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 26 березня, розпочатого СВ Голосіївського РУ ГУ МВС у Києві на підставі ст. 92 та ст. 93 КПК України.

Поки що з’ясовується, що саме є предметом розслідування у цій справі.

За інформацією інтернет-видання «Цензор.нет», 22 березня представники столичної міліції прийшли до його дата-центру і намагалися отримати доступ до сервера, однак після публікації повідомлення про це на сайті видання відмовились від своїх намірів.

Правоохоронці мотивували свої вимоги постановою по Єдиному реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 18 березня. Відповідного документа вони не пред'явили.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-03-2013 18:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100