29.03.2024 08:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через графіті з Януковичем у Севастополі Олександра Кірноса кинули у СІЗО на 60 діб. 2 фото

 

 

Напередодні візиту Януковича та Путіна до Севастополя на спільне святкування Дня флоту у місті був затриманий Олександр Кірнос відомий у місті своєю патріотичною та громадською позицією активіст та мистець з вуличного графіті.

Після несподіваного та жорсткого затримання Олександра в ніч на 26 липня 2013 року працівниками міліції, під час якого до нього застосовувалася фізичне насилля,  він був доставлений до управління МВС, де йому висунули звинувачення у причетності до створення антипрезидентських графіті та незаконному носінні вогнепальної зброї. Майже добу до Олександра не могли потрапити ані батьки, ані адвокати. Тільки ввечері наступного дня, матері вдалося передати одяг. Олександрові обрано запобіжний захід у 60 діб перебування за ґратами, заставна сума при цьому складає – 57 (!) тисяч гривень, наразі він перебуває у СІЗО м. Сімферополя.

Виданню "Голосу Таврії” стали відомі де-які подробиці затримання Олександра Кірноса від його товаришів, з якими він перебував у ніч з 25 на 26 липня на одній з вулиць Севастополя. Ось що вони розповіли:

— 25-го липня ввечері в районі пляжу Омега (приблизно між 22 і 23 годинами) було скоєно напад на наших друзів. Вони гуляли в районі Парку Перемоги, де збиралися намалювати якесь графіті. Їх було п’ятеро (четверо молодих людей і дівчина). Недалеко від місця, де вони збиралися малювати, вони побачили групу чоловіків у кількості близько 8 осіб. На вигляд 25-30 років, спортивної статури. Ця група стала наближатися до них. Наші друзі знялися від цього місця і почали йти у бік Омеги, їх стали переслідувати, потім перейшли на біг і в районі входу на пляж Омега їх наздогнали і напали. Двом пощастило піти ще до нападу (просто втекти), а трьох інших наздогнали.

Хлопцям відразу розбили (професійно) обличчя, Одному з хлопців поламали ребра, вибили зуби, розбили (може, зламали ніс) і відбили нирки. З Олександром та ж картина, його повалили на землю, він був без футболки (знімав, щоб не забруднити малюючи графіті, пізніше аж до суду залишався в такому вигляді), по землі його протягли за торговий намет (де, ймовірно, і підкинули пістолет) .

Потім Олександр та другий хлопець стояли, затиснуті парою з цих молодих людей. Розповідаю це зі слів дівчини. Далі вона бачила, як Олександра відвели в наручниках до автомобіля та відвезли у невідомому напрямку. Їх не взяли мабуть тому, що другий хлопець був занадто сильно побитий, і у міліції, скоріш за все, виникли б проблеми з таким персонажем.

Ще треба додати, що на протязі тривалого часу ні адвокат, ні батьки не могли потрапити до Олександра. Добу він був без їжі, в одних шортах. Тільки ввечері наступного дня, матері вдалося передати одяг. Продукти не дозволили. Зв’язку немає, тільки відразу після затримання йому вдалося зателефонувати дівчині, з цієї розмови ми і дізналися про те, що йому намагаються інкримінувати.

Ще додам, що в той час, коли Олександра доставили в Головне управління МВС, там був повний кабінет вищих міліцейських чинів (суцільні генерали, полковники і т.д.). Це розповів батько. Слідство ведуть відразу 4 слідчих. При затриманні була величезна маса порушень.  Ви прекрасно розумієте, як це відбувалося. Крім справи з вогнепальною зброєю, йде друге звинувачення  по графіті з президентом (воно і є ключове, можна не сумніватися). Дуже вдало підібрали момент затримання перед приїздом  Януковича до Севастополя.

Як стало відомо, наразі, допомогати затриманому Олександру Кірносу буде Кримська організація всеукраїнського об’єднання "Свобода” та, безпосередньо, народний депутат України Едуард Леонов, який вже прибув до Криму, аби негайно розібратися у ситуації та захистити хлопця від міліцейського свавілля.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-07-2013 14:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100