28.03.2024 14:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Закриття справи фотожурналіста Віталія Лазебника є ганьбою для міліції

 

 

Незалежна медіа-профспілка України заявляє, що Дніпровський райвідділ міліції Києва зганьбився, допомагаючи порушнику закону уникнути відповідальності. Таку оцінку дано у зв`язку із закриттям кримінального провадження у справі побиття фотожурналіста Віталія Лазебника (на фото), якого 4 травня 2012 року під час виконання ним службових обов`язків металевим прутом по голові лупцював директор парку «Перемога» Олександр Товстоног. Цей епізод зафіксований на відео.

Дніпровський райвідділ Києва категорично відмовлявся відкривати провадження за статтею «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста». Було відкрито кримінальне провадження за статтею. Але недавно її тишком нишком закрили, про що не повідомили навіть адвоката потерпілого Людмилу Опришко (вона є юристом Інституту Розвитку Регіональної Преси). Лише після її запиту стало відомо про таке рішення. Старший слідчий Дніпровського райвідділу майор міліції О.Нежур 9 вересня (понад місяць тому!) закрив справу, мотивуючи це тим, що в діях нападника «відсутня така кваліфікуюча ознака, як мотив явної неповаги до суспільства».

Очевидно, за логікою міліції, коли в нашій країні стукають когось металевим прутом по голові, то це вияв найвищої поваги до суспільства, а особливо до того, кого лупцюють.

Медіа-профспілка нагадує, що раніше правоохоронці докладали неймовірних інтелектуальних зусиль для того, щоб не відкривати провадження за статтею про перешкоджання журналістській діяльності. Лише масовий протест цієї весни за закликом медіа-профспілки і спілки журналістів під дверима МВС змусив слідство діяти у відповідності до закону. Суд покарав винних у нападі на журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Однак, це не стало уроком для міліції. Вона своїми діями об`активно намагається спровокувати подальші протести журналістської спільноти. Бо практика показує, що лише так можна примусити правоохоронців захищати закон, а не відбілювати його порушників.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-10-2013 9:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100