29.03.2024 03:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали хочуть заборонити журналістам відвідувати засідання комітетів Ради. Документ

 

 

Уряд та фракція партії регіонів у парламенті погодились відхилити законпроект про вільну присутність співробітників ЗМІ на засіданнях парламентських комітетів. Про це йдеться в документах фракції партії регіонів щодо голосування на найближчих пленарних засіданнях, що є в розпорядженні журналістів.

Згідно з чинним законодавством, журналісти лише «запрошуються» на засідання комітету, і можуть виганятися звідти за бажанням головуючого чи більшості присутніх членів комітету.

Згідно ж із проектом народного депутата від УДАРу Павла Різаненка, журналісти мали б право вільного доступу на засідання комітетів ВР та право вести звідти трансляцію чи робити аудіо- та відеозаписи засідань.

Однак, на думку регіоналів, «У проекті помилково ототожнюється Верховна Рада України як єдиний законодавчий орган державної влади, який зобов’язаний відповідно до Закону «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації» допускати в установленому порядку журналістів, та Комітети парламенту, як орган Верховної Ради».

У найбільшій фракції парламенту впевнені, що таке ототожнення є «помилковим і хибним по суті».

Відтак фракція прийняла рішення відхилити законопроект. Це рішення також підтримав Кабінет міністрів Азарова.

Як повідомлялось, раніше регіонали вже заявляли, що вільний доступ журналістів у комітети Ради заважатиме їм «штампувати» закони.

Нагадаємо, у березні, попри відкритість засідань комітетів Ради, журналістів не пустили на засідання бюджетного комітету, на якому перерозподіляли 1,7 млрд грн з бюджету на користь «потрібних» відомств, регіонів і об’єктів. Зокрема, найбільші суми дістались місту Єнакієве – 100 млн, тоді як Херсонській області — 18, Черкаській -10, Чернівецькій – 7, Одеській – 19, Полтавській — 13 млн, а Донецькій області перепало 60 мільйонів гривень. Крім того Генеральній прокуратурі додатково виділили 209 млн, СБУ – 31 млн, Держслужбі охорони — 48 млн грн. А Держагенство з інвестицій, яке замість залучення інвестиції «від’їдається» на бюджеті, просило 300, а отримало — 100 млн грн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2013 14:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100