18.04.2024 10:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Комендант #Євромайдан Андрій Парубій: П’яні прирівнюються до «тітушок»

Комендант Євромайдану, народний депутат від опозиції Андрій Парубій розповів Радіо Свобода про те, як організоване життя людей, які беруть участь в акції протесту, як дбають про їхню безпеку та чи є на Майдані п’яні.

– Ми намагаємося безпеку учасників Майдану максимально забезпечувати. По всьому периметру стоять барикади, біля кожної барикади стоять чергові, які забезпечують прохід людей на Майдан. Окрім того за 2-3 кілометри звідси у нас є розвідники, які по рації готові повідомити про пересування «Беркуту» чи інших підрозділів правоохоронних органів.

Це потрібно для того, щоб ми змогли підтягнути організованих сильних чоловіків і могли відвести жінок і дітей на безпечну відстань.

Одне з гасел загонів самооборони в тому що ми не дамо більше бити наших жінок і дівчат. Ми хочемо домогтися, щоб ніколи більше не повторилося те, що було кілька ночей тому, коли «Беркут» по-звірячому побив юнаків і дівчат, фактично наших дітей, тут на Майдані. Я сподіваюся, що тепер ми маємо достатньо сил і маємо достатньо організованих людей, щоб це більше не повторилося.

«У нас є спеціальні підрозділ, який складається переважно з колишніх афганців, який всередині Майдану виявляє провокаторів і п’яних. Ми їх намагаємося виводити за межі периметру Майдану. Це важче зробити вдень, коли тут знаходиться кілька десятків тисяч людей, але вночі, коли тут 5-7 тисяч ми цю ситуацію впорядковуємо. І ми з тим боремося досить активно, і незважаючи на те, що таке може траплятися, ми тут щодо алкоголю непримиримі.

У нас є таке гасло: «П’яний – це тітушко», тобто п’яний прирівнюється у нас до «тітушків» і ми намагаємося без шуму, без сварки вивести людину за межі Майдану й сказати охороні, щоб більше його не пускали. Тобто у нас з цим строго, а для тверезих і добрих людей – ми відкриті. Нагодуємо, зігріємо, розвеселимо й надихнемо», — розповів Андрій Парубій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2013 22:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100