2.05.2024 01:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Терористи збили літак ІЛ-76 у Луганську. Загинуло понад сто українських солдат. Відео

У ніч із 13 на 14 червня 2014 року терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ.

Як повідомляє Міністерство оборони, літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство.

Літак був уражений вистрілами вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета.

Керівництво Міноборони, Генерального штабу ЗСУ та командування Повітряних сил ЗСУ «висловлює щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв’язку із трагічною непоправимою втратою».

Кількість загиблих у повідомленні не уточнюють.

Водночас, CNN із посиланням на джерело повідомляє, що щонайменше 49 осіб було на борту збитого літака, але поки не відомо точно, чи хтось вижив, чи всі загинули.

За данними sprotiv.org на борту було не менше сотні українськмих військових.

 

 

«Це, яким дебілом треба бути, щоб відправити літак в Луганськ, який повністю контролюється путінськими терористами і у яких на озброєнні, явно не рогатки, а сучасні ракетні комплекси. Це зрада, загубити стільки людей і такий літак», -вважає редактор sprotiv.org Вадим Гладчук. «Це ж треба, замість того, щоб везти наземним транспортом з Харкова або Дніпропетровська, їх кинули літаком і куди?.. в логово терористів».

«Ну як таке можна допускати, так не цінити людське життя?! Цікаво яку і хто з керівників АТО і МО понесе відповідальність?! Поки в силах АТО буде така дебільна ланка, як тандем Коваль-Кузьмук, нічого не зміниться», — вважає Гладчук.

Гладчук закликає президента України Порошенка оголосити 15 червня Днем жалоби за загиблими героями України.

На позиції терористів поблизу Луганського аеропорту, з якої був вражений Іл-76 сил АТО, були знайдені три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 «Игла» російського виробництва.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2014 9:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100