29.03.2024 13:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чому Яценюк, Турчинов та Порошенко не закрили кордони з Росією і допустили війну в Україні?

Здавалося б абсурд вищого ґатунку, якби не тісний бізнес депутатів і політиків України з Росією і кордонами, каже екс-прикордонник, ім’я якого з міркувань безпеки не будемо називати.

"Весь нюанс у тому, що практично всі депутати ВРУ в незалежності від політичної сили, сидять на контрабанді товарів, яка безпосередньо пов’язана з митницею. Закрити митницю — значить втратити назавжди так звану «дорогу» та покупців або навпаки продавців контрабандного товару, який ввозиться в Україну через український кордон, на сотні мільйонів доларів на день. Верхівка влади по вуха замішана в бізнесі. Продовольчий, виробничий, експортний бізнес — байдуже.

Весь бізнес побудований на контрабандних схемах. Припустимо, коли я працював на кордоні з Росією в Луганську, за мою зміну провозили більше 100 фур в одну сторону і 200 у другу. Ви думаєте, якби закрили кордон хоча б на тиждень, в Росії хтось би чекав на них? Ні, їх місце зайняли б інші люди з того ж самого клану. Зазвичай так і робили. Саме тому ніхто з депутатів, що сидять на митниці, не хотіли б брати на себе відповідальність ініціювати реальне закриття кордонів.

Насправді, я більше ніж упевнений, що навіть зараз хтось із нової влади продає терористам зброю, яку завозять через той же кордон з Росією. Київ і великі міста на 90 % заповнені контрабандним товаром, привезеним з Китаю, Туркменістану, Росії, Казахстану. Але навіть це квіточки ... Україна є транзитною зоною контрабанди спирту, сигарет і наркотиків, завезених з Росії до Європи. Якби українські політики, які по суті є лобістами криміналітету (незалежно від якої політичної сили), закрили кордон, вони б порушили транзит, взявши б на себе збитки. А це сотні мільйонів в день. Саме тому українська влада навпаки робила все для того, щоб кордони не закрити.

Більшості депутатів і політикам глибоко наплювати, що буде з Україною, головне, щоб не закрили коридор (транзит) — Україну. Якби кордони закрили, можна було б уникнути конфлікту на сході або придушити його за кілька днів, не впустивши в Україну тисячі найманців, які щодня перетинали російсько-український кордон разом з наркотиками і алкоголем, котрий потім успішно переправляли до Європи ...» — каже співрозмовник.

 

Катерина Гук, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-01-2015 12:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100