18.04.2024 16:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заступник Авакова — Василь Паскал контролював організацію переслідування активістів Майдану. Відео. Документ

Заступник глави МВС Василь Паскал, який очолював департамент карного розшуку МВС у 2014 році,  мав забезпечити контроль за організацією та здійсненням оперативного супроводу досудового розслідування в межах кримінального провадження щодо учасників Євромайдану, повідомляє sprotiv.org.

Про це свідчить наказ Віктора Дубовика — колишнього першого заступника екс-глави МВС Віталія Захарченка, йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

 

 

Тобто, Паскал мав займатися переслідуванням євромайданівців, зазначив народний депутат, один з учасників Майдану Ігор Луценко.

«Він очолював відповідні структурні підрозділи, самостійні структурні підрозділи міністерства внутрішніх справ, яке було репресивною машиною», – зазначив Луценко. Він додав, що  саме міліція під керівництвом Віталія Захарченка та його підлеглих організовувала криваві розправи над майданівцями.

Як відомо, заступниками Авакова є Василь Паскал та Віталій Сакал, які перебувають на посадах усупереч закону «Про очищення влади», зазначають «Схеми».

Обидва працювали на керівних посадах у МВС за президентства Віктора Януковича.

"Два заступники міністра внутрішніх справ – Паскал і Сакал – обіймають ці посади наразі незаконно, оскільки вони потрапляють під автоматичну люстрацію. Більше того, Паскал був призначений у грудні 2014 року, коли вже діяв закон і це пряме грубе порушення закону «Про очищення влади», – підкреслює представник Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.

У свою чергу глава МВС Аваков не погоджується з тим, що перебування на посадах його двох заступників – суперечить закону «Про очищення влади».

«Усіх, хто підпадає, ми всіх звільнили», – каже він. За його словами, якщо хтось вважає, що Василь Паскал та Віталій Сакал перебувають на посадах всупереч закону, можуть звернутися до суду.

Як відомо, закон «Про очищення влади» забороняє тим, хто працював у владі на керівних посадах сукупно більше одного року у період з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року, обіймати посади у владі протягом найближчих десяти років.

Василь Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року – начальника департаменту карного розшуку МВС.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2015 8:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100