19.04.2024 20:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюк та Аваков будують поліцейську державу

У надрах МВС народилася геніальна ідея: замінити встановлений законом принцип презумпції невинуватості на принцип “докажи, що ти не верблюд”. Про це йдеться у законопроекті № 2562 від 06.04.2015 р.

Урядовий законопроект, який вже включений до порядку денного Верховної Ради, на перший погляд не схожий на проголошення поліцейської диктатури. У його назві навіть не згадано, яку революцію планується здійснити.

Так званий “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” поданий до парламенту за підписом прем'єр-міністра Яценюка.

У пояснювальній записці за підписом міністра внутрішніх справ Авакова йдеться про відеофіксацію порушень правил дорожнього руху за європейськими зразками.

Що не має нічого спільного з європейськими зразками, так це доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) статтею 9-1 наступного змісту: “На осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності, принцип презумпції невинуватості не поширюється”.

Це означає, що протокол про адмінправопорушення стає істиною в останній інстанції. Не той, хто його складав, має довести, що ви винні, а ви маєте довести свою невинуватість. Причому ваші доводи можуть бути проігноровані, на відміну від змісту протоколу.

Зверніть увагу, що ця норма стосується не тільки порушень ПДР, а всіх правопорушень взагалі. Тобто, тут не тільки вас роблять винним, якщо у вашій машині їздив хтось інший за довіреністю та порушив ПДР і це було автоматично зафіксовано. Це аукнеться у набагато ширшому колі ситуацій.

Наприклад, за статтею 185-1 КУпАП “Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій” тепер, як в Росії, штрафуватимуть кожного активіста, який не сподобався міліціонеру. Дуже зручно для влади зараз, коли намічаються масові антивоєнні акції та протести проти антисоціальної політики уряду.

За статтею 173 КУпАП “Дрібне хуліганство” на вас складуть протокол, що міліціонер чув, як ви нецензурно лаялись, і ви сидітимете під арештом 15 діб, бо ніколи не доведете, що ви не лаялись. Під таким предлогом репресували учасників акцій протесту в СРСР, під таким предлогом їх продовжують масово арештовувати в Росії та Білорусі. Тепер ту саму дрімучу тоталітарну старовину Аваков з Яценюком збираються запровадити в Україні. І вони ще сміють хвалитися якоюсь “декомунізацією”!

А от вам ще один сюрприз. Протокол на вас може скласти не тільки міліціонер, але й начальник на роботі. Наприклад, за дрібне викрадення майна (ст. 51 КУпАП) або за розпивання пива чи алкогольних напоїв на робочому місці (ст. 179 КупАП). І за замовчуванням вважатиметься, що начальник завжди правий, а ви п'яничка та крадій! Спробуйте довести зворотнє, бажаю успіху.

Після такого ганебного посягання на права людини Яценюк та Аваков мають подати у відставку. Правовому нігілізму не місце ані в правоохоронних органах, ані в уряді. Якщо у них залишилася хоч крапля совісті, законопроект № 2562 має бути негайно відкликаний із прилюдним вибаченням за посягання на гідність українського народу. Бо скасування презумпції невинуватості є нічим іншим, як плювком в обличчя кожному українцю, відкритим оголошенням війни українській нації, брехливим, цинічним і зверхнім проголошенням такої позиції, ніби кожна людина — злочинець.

Яценюк та Аваков! Ганьба і сором вам!

Юрій Шеляженко, редактор газети «Правдошукач».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-04-2015 19:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100