24.04.2024 09:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати все ще вимагають відставки Авакова, — Єгор Соболєв

Низка депутатів не відмовляється від ініціативи відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова навіть попри  відставку його заступника Сергія Чеботаря, повідомляє sprotiv.org.

Про це заявив один із авторів відповідної постанови, голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв.

За його словами, депутатський корпус вітає рішення про відставку Чеботаря, однак вважає, що це відбулося запізно.

«Добре, що Аваков нарешті зрозумів, що Чеботаря треба звільнити, але на мою думку, це сталося запізно. Проте це не остання історія, яку ми бачимо. Тільки позаминулого тижня ми боролися за звільнення іншого заступника міністра Сакала, до цього були керівники обласних управлінь», — зазначив Соболєв.

«То, може, проблема не в заступниках і не в начальниках управлінь, а в керівникові, який провалив ключове завдання – очищення міліції від корупціонерів і перевертнів», — сказав він.

За словами Соболєва, упродовж ранку четверга багато його колег у залі висловлювалися за те, щоб підписати цю постанову і скаржилися на тривалу корупцію у міліції, зокрема у сфері бюджетних закупівель і роботі міліціонерів на лінії розмежування у зоні АТО, в тому числі щодо впровадження пропускного режиму.

Соболєв нагадав, що міністра внутрішніх справ можна звільнити постановою, для чого не потрібно збирати 150 підписів, а лише набрати необхідну кількість голосів у залі.

За його словами, фракція «Самопоміч» однозначно голосуватиме за звільнення Авакова.

«На цю посаду ми не претендуємо, її має обійняти представник Народного фронту, але це повинна бути людина, яка живе реформами МВС», — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-05-2015 12:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100