18.04.2024 16:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваков не вважає, що події на Майдані є підставою для звільнення беркутівців — адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська

Через півтора року з моменту розстрілу активістів на Майдані в Києві в міліції продовжують працювати бійці «Беркута», яких підозрюють у причетності до цих злочинів, і їх навіть не усувають від посад.

Про це в інтерв’ю журналістам розповіла адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська, повідомляє sprotiv.org.

«Аваков не вважає, що те, що відбувалося на Майдані, є підставою для звільнення. Вони грають із юридичними поняттями, посилаючись на презумпцію невинуватості: поки немає вироку, нічого не маємо права робити. Звичайно, без вироку ніхто нікого не може називати винним у злочині. Але можна було притягнути до дисциплінарної відповідальності — за невиконання статуту, за порушення присяги, за невідповідність займаній посаді з огляду на те, що міліціонер у момент і в місці вчинення злочину не бачив його, не чув, не допоміг потерпілому, не припинив цей злочин», — наголосила Закревська.

«Ми навіть поки не говоримо про те, що він міг сам вчинити злочин — у нас презумпція невинуватості, але всі інші моменти встановлено. І всі ці чотири компоненти ігноруються. Це повний абсурд. Тим більше, що проходження атестації якраз і передбачає відсіювання, в тому числі й за такими критеріями людей, які не відповідають займаній посаді. А я вважаю, що це саме так», — додала адвокат.

Вона також зазначила, що в МВС чітко простежується позиція «своїх не здаємо».

«А беркутівці це знають і поводяться відповідно», — констатувала Закревська.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що більшу частину доказів про злочини під час Майдану тодішньої влади і силовиків знищено.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-10-2015 19:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100