25.04.2024 10:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Херсонщині є загроза «придністровського сценарію» — працюють російські диверсанти

У Генічеську Херсонської області почнуть реалізовувати придністровський сценарій, намагаючись розхитати ситуацію до з'їзду кримських татар 15 січня 2016 року.

Про це заявив глава штабу Цивільної блокади Криму Ленур Іслямов, повідомляє sprotiv.org.

Так він прокоментував появу в Генічеську написів на стінах «Путін, визволи Генічеськ від Іслямова», «Новоалексеевец, убий в собі укропа!».

«Я думаю, що таким чином розгойдується ситуація до 15 січня, коли тут відбудеться з'їзд кримських татар. Я розмовляв з людьми з Донецька, які переїхали сюди після окупації, вони розповідають, що саме з таких написів там все починалося», — підкреслив Іслямов.

За його словами, спочатку всі з цього сміялися, а потім «з'явилися Гіркіни-Шміркіни з автоматами, почалися перестрілки, захоплення будівель міліції, СБУ».

Крім того, 4 січня в райраду Генічеська була подана заявка про проведення «російського маршу», і райрада дала добро. Як стверджує Іслямов, цей марш запланований проти блокади.

«У той же час у Криму кажуть, що зараз Генічеськ і Новоолексіївка будуть підніматися. Значить, фінансування на це звідти вже прийшло. Буде розроблятися „придністровський сценарій“ з відторгнення Херсонської області від України», — сказав Іслямов.

Він зазначає, що українській владі слід дуже серйозно звернути увагу на сепаратистські настрої в Херсонській області.

Нагадаємо, Генічеськ частково залишився без газу на початку січня. Російські ЗМІ поширили чутки, нібито мер Генічеська попросив газ у Путіна. Втім, сам міський голова Олександр Тулупов цю інформацію спростував.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-01-2016 17:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100