29.03.2024 00:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваківщина. Чотирьом «беркутівцям», які успішно пройшли переатестацію у Авакова, прокуратура оголосила про підозру

Чотирьом екс-працівникам колишнього підрозділу «Беркут», які вже пройшли переатестацію, оголошено підозру у застосуванні насильства до учасників громадського руху «Автомайдан» під час Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення ГУ поліції в Києві (екс-співробітникам столичного спецпідрозділу міліції «Беркут») за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху «Автомайдан» у ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

Окрім того, «беркутівців» обвинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ повідомили, що до суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

У прес-службі також зазначили, що вищезгадані колишні «беркутівці» успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень, повідомляє sprotiv.org.

Пізніше глава Національної поліції Хатія Деканоідзе набрехала, що інформація Генпрокуратури про переатестацію екс-"беркутівців", яким оголосили про підозру, не відповідає дійсності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-01-2016 17:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100