26.04.2024 08:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Росія змушує Україну змінити Конституцію, — дипломат Богдан Яременко

Росія хоче змусити Україну виконати невигідну і небезпечну для нас політичну частину мінських домовленостей. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив дипломат Богдан Яременко, повідомляє sprotiv.org.

«Приїзд Гризлова відбувся напередодні чергової зустрічі контактної групи у Мінську. Подібні візити влаштовуються тоді, коли потрібно напередодні формального засідання запропонувати і перевірити реакцію протилежної сторони на нові ініціативи, пропозиції чи ідеї. Зараз переговорний процес відбувається у напрямку об'єднання зусиль Росії, Німеччини Франції та США, щоб примусити Україну продовжити виконувати дуже невигідну і небезпечну для нас політичну частину мінських домовленостей. Вона передбачає зміну законодавства та Конституції», — сказав дипломат.

Він не виключив можливості таємних домовленостей між керівництвом України та Росії.

«Але чи можуть бути вони виконані? В Україні все що пов'язано з мінськими домовленостями неоднозначно сприймається громадською думкою. Тому є великий сумнів, чи є в української влади ресурси виконувати таємні домовленості, коли вона не може виконати навіть відкриті», — сказав Яременко.

Він розкритикував відсутність коментарів високопосадовців щодо візиту в Україну представника російської влади.

«Це свідчить про непрофесійність української влади. Тим більше, що Гризлов прилетів на державному літаку Російської Федерації, польоти яких в Україну заборонені. Тобто Україна порушила нею ж введені санкції проти російських авіакомпаній. І це теж потребує пояснень з боку українських можновладців», — вважає дипломат.

Нагадаємо, 11 січня 2016 року представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов прибув до Києва. Тут зустрівся з представником України у контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонідом Кучмою та президентом Петром Порошенком.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-01-2016 16:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100