20.04.2024 06:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Аваков прикупив Соціалістичну партію України?

Радник глави МВС Арсена Авакова Ілля Ківа заявив, що прийняв пропозицію очолити Соціалістичну партію України.

«Я прийняв пропозицію очолити Соціалістичну партію України. Це одна з найвідоміших українських партій з довгою партійною історією. Відповідне рішення було щойно ухвалено на з'їзді партії», — написав він у фейсбуці, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На сайті СПУ інформації про призначення Ківи наразі немає. Лідером партії до останнього часу був Петро Устенко.

Ілля Ківа з жовтня 2015 року по травень 2016 року очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції у вересні 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони «Полтавщина», але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих. В грудні 2014 року його призначили заступником начальника ГУМВС Донецької області. У червні 2015 року Ківа перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він займав до призначення головним борцем з наркотиками. Має судимість.

З листопада 2015 року, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані були пройти переатестацію, однак Ківа її так і не пройшов.

У квітні 2015 року тодішня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила, що подасть главі МВС документи для звільнення Ківи. Причиною стало його інтерв'ю виданню «Країна», в якому він сказав, що «рано чи пізно» його «все одно завалять» АТОшники, «яким нічим зайнятися, а рука до автомата звикла».

В результаті під тиском громадськості міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що Ківа перейде на іншу роботу.

До переходу на службу в міліцію Ківа був засуджений за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з нього судимість.

Соціалістична партія України — одна з найстаріших політсил країни. Заснована в 1991 році Олександром Морозом, партія була представлена у Верховній Раді з 1991 по 2007 рік. Причиною занепаду політсили стала коаліція з Партією регіонів у 2006 році. У 2012 році Мороз залишив посаду лідера СПУ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-07-2017 21:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100