28.03.2024 10:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура розслідує постачання вугілля з окупованого Донбасу

 

Харківська прокуратура розслідує незаконне ввезення вугілля з окупованих територій, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це свідчать судові рішення з 2 по 5 жовтня 2017 року року, в яких суд надає доступ прокуратурі Харківської області до документів і контрактів державної Центренерго.

Відповідно до судових рішень, посадовці Харківської митниці з листопада 2015 року організували постачання в Україну вугілля з окупованих територій під виглядом імпортованого з ЮАР та Росії.

Кримінальне провадження було відкрито в квітні в 2017 року за статтею «Зловживання владою або службовим становищем».

Серед компаній, через які здійснювався експорт вугілля ТОВ «Торгівельний дім-Ресурс», державні «Укрінтеренерго», «Вугільна компанія» «Краснолиманська» та «Державна вугільна компанія» та ПАТ «Центренерго».

За версією слідства, зазначені компанії закуповували вугілля з ОРДЛО за контрактами з Соrtех Sales Limited, Sovewіск Ноlding Limited, Аridа Glоbаl Limited, «РЖД Логістика» і ТОВ «Руснєфтєдобича».

Раніше ЗМІ повідомляли, що у вересні 2017 року Росія поставила на експорт близько 208 тис тонн вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що на 33 тис тонн більше ніж у серпні цього року (близько 175 тис тонн).

Раніше польське видання Dziennik опублікувало матеріал про постачання в Польщу антрациту з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Журналісти нарахували близько 11 тисяч тонн вугілля, які нелегально вивезли з Донбасу і згодом поставили до Польщі.

Пізніше міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевській підтвердив ввезення в його країну антрациту з окупованих частин Донбасу.

При цьому він заявив, що в Польщі проведуть перевірку за фактом поставки вугілля з ОРДЛО і заборонять такі поставки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-10-2017 21:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100