16.04.2024 21:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко розповів, як Рубан готував масові терористичні атаки у Києві

Президент Петро Порошенко заявляє, що затриманий керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

Про це він сказав під час зустрічі з головою СБУ Василем Грицаком, фрагмент якої транслював канал «112 Україна», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він наказав Грицаку взяти під особистий контроль розслідування цієї справи.

«Розслідувати в найкоротший термін, притягти до відповідальності, проінформувати суспільство і забезпечити мир і спокій громадян», — звернувся він до глави СБУ.

Президент також запевнив, що Рубану не вдасться відкупитися від звинувачень.

«Хочу розчарувати тих, хто стверджує, що їм вдасться або відкупитися, або відповзти», — сказав Порошенко.

«Хочу наголосити, що мова йде не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка для цього була задіяна мережа», — додав він.

За словами президента, метою злочинців було дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки.

«І докази для цього (принаймні те, що мені повідомив глава СБУ) є неспростовні. Бо мова йде про стабільність держави, про захист безпеки в столиці України», — підкреслив Порошенко.

У свою чергу, Грицак пообіцяв повідомити шокуючі деталі під час брифінгу о 15:00.

«Сьогодні під час брифінгу, який заплановано на 15:00 ми повідомимо українському суспільству більше деталей. Я думаю, що вони для декого будуть шокуючими», — сказав він.

Керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 "Готування до злочину",  ч.3 ст.258 "Терористичний акт".

Рубана підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивствадепутатів і інших державних діячів з використанням гранатометів і мінометів. Серед людей, які могли бути цілями Рубана — прізвища Порошенко, Аваков, Яценюк, Турчинов.

Близько 12:00 Рубана привезли у Шевченківський райсуд м.Києва для обрання запобіжного заходу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-03-2018 20:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100