24.04.2024 19:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Катерина Гандзюк про нерішучість 2014 року

Я часто думаю про те, чому сьогодні нам постійно доводиться мати справу з наслідками власної нерішучості весною 2014 року.

Чому ті, хто мав би втекти, сьогодні знову виражають думку частини електорату, водять безсмертні полки, встьогують за дідов, громадянську війну і примат російського попа над іншими попами.

Чому АП, яка мала би винести уроки з діяльності попередників, дозволяє собі створювати нові політичні проекти для збереження у владі старих морд. І те саме дозволяють інші. Не бійся, виборцю, це не партія для тебе, це аби підібрати оту частину електорату, яка не ти.

Чому солодке слово компроміс стало можливим без покаяння тих, з ким ми на компроміс йдем. Компроміс потрібен, але у нього має бути межа. І вона явно пофарбована в кольори російського прапора.

Чому не вдалися люстрація, реформа поліції, реформа суду, реформа країни взагалі.

Чому знову все змішалося і ми заходимо на нове політчне коло все з тими ж людьми, з якими по колу ходило ще покоління наших батьків.

Тому, що ми були нерішучі і неправильно відчули, як широко відчинилося вікно для можливості змін.
Від політики все ще тхне квасом, косовороткою, ляптями і водкой «Столічная». Навіть від тих, хто у вишиванці.

А вони тоді були рішучі і не боялися.

Одеса 2 травня 2014 року всім показала, де та межа і де буде кордон. Й іншого способу не було.

Дякую, одеські патріоти, що кордон Мордору хоч і поруч, але ми по цей, український бік. За первинним задумом мало ж бути інакше. Дякую, що спинили цю плісняву. Ні каплі жалю, бо їм нікого з нас не було і не буде шкода.

Катерина Гандзюк, фейсбук,  2 травня 2018 року

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-05-2019 16:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100