19.03.2024 04:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#COVID-19 та смертність від грипу, серцевих хвороб, раку, у ДТП. Порівняльний аналіз

 

А скільки загинуло в той самий час від грипу, серцевих хвороб, раку, в ДТП? Питає мене ЗЕлохторат у фейсбуці, віруючи у власну невразливість від нової чуми XXI століття.

Люди часто не знають головної причини, чому їм потрібна маска, рукавички та окуляри.

#COVID-19 Чому для захисту від коронавірусу потрібна маска, рукавички та окуляри?

Після злочинних заяв депутатів з фракції «Слуга народу» народ досі недооцінює небезпеку від смертельного коронавірусу.

Згадайте, цю зелену жабу, яка цілком серйозно заявляла, що половина ЗЕ-депутатів вважають, коронавірус — це маркетинговий хід китайців, щоб продати більше масок.

Нагадую вам про зелену шоблу

Posted by Олексієв Олексій on Monday, March 16, 2020

У мене червоний медичний диплом та була колись п'ятірка по епідеміології, тому я спробував проаналізувати та систематизувати наявну інформацію з публікацій у медіа.

Цей коронавірус більш небезпечний за нинішній штам вірусу грипу.
Зберігається на поверхні 9 годин.
Нема симптомів до 21 доби (були повідомлення від китайського уряду про це).
Нема зараз вакцини від нього.
Викликає важку коронавірусну пневмовнію, яка стає однією з причин смерті від гіпоксії.

Дуже заразний — достовірно відомо, що пацієнт може виділяти вірус ще у безсимптомну фазу, але невідомо, якої довжини є саме інкубаційний період.

Фактор вірулентності коронавірусу у два рази вищий ніж у грипу. Якщо одна хвора на грип людина заражає в середньому 1.3 інших людей, то хворий на коронавірус заражає 2.5-2.8 людей. Для першого контакту наче й небагато, але в десятій ітерації це майже 10 тисяч проти 14 людей.

Ще, за останніми даними з Сингапуру, вірус має значно більшу схильність до мутацій, ніж вважалось раніше.
Наприклад, в останніх обстежених пацієнтів був виявлений штам вірусу, одна з білкових груп якого на 300+ ланок коротша за таку у першому виявленому штамі.

Тому і фіксуються випадки повторного зараження, яке насправді є не повторним, а зараженням новим штамом. І це також у гіршу сторону відрізняє його від звичайного сезонного грипу, різні штами якого вкрай рідко проявляються одночасно впродовж одного сезону.

Якби якийсь маніяк мріяв про найпотужнішу бактеріальну зброю, щоб знищити людство, то коронавірус був би ідеальною зброєю для такого злочину.

Загальна кількість випадків зростала експоненціально, поки Китай не зупинив це. Але потім коронавірус прорвався у Європу, і тепер це пандемія, яку ніхто не може зупинити.

Виявилося, що вірус тижнями поширювався непомітно. Це і є складність: ви знаєте лише офіційні випадки, а не справжні випадки. Але потрібно знати справжні. Як можна оцінити справжні? Виявляється, є кілька способів. Наприклад, Підхід Тревора Бедфорда розглядає самі віруси та їх мутації, щоб оцінити кількість випадків. Різниця не у сотні разів. Це в тисячі, а може і більше.

Зараз рівень летальності в Китаї становить від 3,6 до 6,1%. Якщо ви проектуєте це в майбутньому, схоже, він збігається до ~ 3,8% -4%. Це вдвічі більше, ніж зараз, і в 30 разів гірше грипу!

Але є особливість. Країни, що вводять завчасно противоепідеміологічні заходи отримають рівень смертності від ~ 0,5% (Південна Корея) до 0,9% (решта Китаю).

Країни, що перевантажені [не готові], матимуть ступінь летальності від ~ 3% -5%

Країни, які швидко діють, зменшують кількість смертей щонайменше в 10 разів.

Близько 20% випадків потребують госпіталізації, 5% випадків потребують відділення інтенсивної терапії, а близько 1% потребують дуже інтенсивної допомоги з такими предметами, як штучна вентиляція легень або EКMO (екстракорпоральна мембранна оксигенація).

Зараз це пандемія. Її неможливо припинити. Але ми можемо зменшити її вплив.

Якщо ми максимально знизимо кількість інфікувань, наша система охорони здоров’я зможе набагато краще впоратися із випадками, знизивши рівень смертності. І, якщо ми продовжимо це робити достатньо довго, ми дійдемо до моменту, коли решту суспільства можна буде вакцинувати, повністю усуваючи ризик.

Цей вірус може поширюватися на відстань до 2 метрів, якщо хтось кашляє і заражати нас.

Найгірше — інфекція передається через поверхні: вірус виживає годинами або днями на різних поверхнях. Якщо він поводиться як грип, він може вижити тижнями на металі, кераміці та пластмасі. Це означає, що такі речі, як дверні ручки, столи або кнопки ліфтів.

Якщо ви все ще вагаєтеся через те, що ніхто не проявляє симптомів, просто зрозумійте, що 26% заражень трапляються до появи симптомів.

Єдиний спосіб запобігти цьому — це соціальна дистанція сьогодні. Не завтра. Сьогодні. Це означає тримати якомога більше людей вдома, починаючи із цього моменту.

Шукайте більше інформації на офіційних сайтах ВООЗ!

Поширюйте цю інформацію та сидіть вдома, якщо бажаєте бути здоровими разом з вашими друзями.

Вадим Гладчук, sprotiv.org, фейсбук

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-03-2020 19:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100