19.04.2024 12:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Василь Богач. Вчора прийшли результати ДНК... тепер можно...

Давно хотів розповісти про одного свого друга-побратима. Але нажаль не мав права...

Вчора прийшли результати ДНК... тепер можно...
Його історію має знати Україна!! Василь Богач, підполковник СБУ, автор декількох книг, захисник Азовсталі «Домаха».
Познайомили нас з Василем влітку 14-го, після того, як я в складі бату Азов штурмував Маріуполь. Відразу якось зійшлися і в спілкуванні, і в службі. Тоді, Маріупольську управу СБУ роззброїли, ну типу «ненадійні». Тому ми, групою допомагали Василю з його хлопцями зачищати Марік, від всякої проросійської наволочі. Василь тоді ще був в званні майора. Він з перших днів стояв на захисті цілісності і незалежності України. І сам відкрито казав, що поруч з ним до 80% зрадників, серед співробітників СБУ в Донецькій області.
Коли мою групу арештували, справа «Партизанів Равликів», Вася, один з небагатьох співробітників СБУ, хто не відмовився і не відвернувся від нас. Він пішов до керівника Донецького Управління СБУ, генерала К..., і підписав положительну характеристику в карну справу. Що дійсно мої дії і дії моєї групи завжди були направлені на захист цілісності і незалежності України. Цей лист зіграв дуже велику роль, в нашій, сфабрикованій карний справі.
Далі, я вже приїзжав до нього додому. Його родина стала мені друзями. Дружина Альона і два сина : Іван і Богдан. На кухні в них була чарівна стіна. На якій друзі, хто приїзжав до них в гості, брали пензлик і фарбу, і на згадку малювали щось на стіні. Від мене там був малюнок равлик,)
В 15-ому році, воєнна прокуратура і всп намагалися сфабрикувати карну справу проти майора Богача. На 3 тиждні його саджали в Бахмутське СІЗО. Де він познайомився ще з арештованими добровольцями. Після виходу з Сізо, після розмов з хлопцями, Василь, під псевдо Іван Богдан написав книгу «Патріотов'язні». Звісно карна справа розбилася в пил, І Василь повернувся до повноцінного виконання службових обов'язків. Отримав звання підполковника.
Жив Василь на Східному, в Маріуполі. Звуки канонади з Широкино, його діти чули змалечку. І у Василя, на балконі завжди висів прапор України. Вася казав:" я майор СБУ, який ще прапор у мене має бути??!! А сусіди-сєпари, нехай сцять і бояться, бо я їм спуску не дам!".
Коли настало 24 лютого, і оркостан пішов на повномасштабне вторгнення, підполковник Богач і ще 2 співробітника приймають рішення залишитися в місті, продовжити виконання своїх службових обов'язків. По виявленню і документірованію ворогів України. Коли Маріуполь опинився в оточенні, Василь і його колеги прийшли до хлопців з Азову і стали пліч о пліч з ними на оборону Азовсталі. 04.04.22 Домаха, отримав важке поранення, і місяць був лежачим.
08.05.22 в результаті авіабомбардування ФАБами, було знищено шпиталь Азовсталі. Підполковник Василь Володимирович Богач загинув там... (((.......
У Василя залишилося двоє неповнолітніх синів, дружина і мати......
Під псевдо Іван Богдан видано 3 книги:
1. « Маріуполь 2014».
2. «Патріотов'язні».
3. «По той бік окопів».
Отже, коли вам захочеться ляпнути «всі сбушники п...си», згадайте підполковника Василя «Домаху» Богача!!!
Брате , вічна тобі пам'ять і Слава!!!

Честь!

Борис Дончанин, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2023 19:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100