26.04.2024 18:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардеп Коновалюк та концерн ЄДАПС завойовують Київ

Через місяць у Києві буде випущена перша Єдина картка киянина.

Це буде шматок пластику з чипом, магнітною стрічкою та фото, який міститиме персональну інформацію про жителя міста і про пільги, якими він користується.

Карткою можна буде розплачуватися в магазинах, аптеках і міському транспорті.

Київ буде другим містом в Україні після Дніпродзержинська, яке запровадить такий проект. У спину столиці дихає Харків. Масово ж картки почнуть випускати через два роки, коли Міністерство соціальної політики створить єдину базу пільговиків, а Верховна рада наважиться монетизувати — виплачувати грошима — пільги.

У парламенті кажуть, що київський проект започаткований в інтересах консорціуму ЄДАПС, який друкує для всієї України техпаспорти і закордонні паспорти. Зокрема, впровадження єдиних карток лобіює депутат-регіонал Валерій Коновалюк, якого називають особливо наближеним до ЄДАПСу. Депутати в кулуарах пророкують проекту сумне майбутнє. «Ось побачите, картки у бабусь припадатимуть пилом», — пророкують вони, вказуючи на невдалий подібний експеримент у Москві.

До речі дизайн картки киянина схожий на єдину карту москвича. У Києві лобістом цього проекту є скандально відомий заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, який нещодавно вигадав для киян новий незаконний «податок на інтернет», повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-09-2011 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100