26.04.2024 08:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За листівки з президентом хочуть засудити на чотири роки. Подробиці

Двох п'ятикурсників машинобудівного факультету Херсонського технічного університету Андрія Пушного й Артема Бардачова затримав наряд міліції. Вони розклеювали на вулицях міста листівки з фото президента Віктора Януковича і текстом «Широка страна моя родная, много в ней лесов, полей и рек. Я другой такой страны не знаю, президент которой — бывший зек».

— Їх затримали на вулиці Кулика і відвезли до відділку, — розповідає Андрієва мати Світлана Пушна, 47 років. — Протримали до третьої ранку. Питали, в якій вони партії, хто це їм доручив. Я мій син та його друг ніколи не входили ні до яких партій. Друг Андрія скачав та роздрукував листівки з інтернету. Вони для приколу хотіли їх розклеїти.

У третьому гуртожитку на вул. Миру, де живе Бардачов, та квартирі, де мешкає Пушний, побували працівники Служби безпеки. Оглянули і сфотографували приміщення. Перевіряли, чи є комп'ютери та принтери для поширення листівок.

Студенти на підписці про невиїзд. Щодо них порушили кримінальну справу за «групове хуліганство». За це можуть присудити п'ять років обмеження волі або ув'язнення до чотирьох років.

— Про затримання студентів я знаю, зразки листівок бачив, — російською говорить ректор університету Юрій Бардачов, 63 роки. — Ці студенти нормально вчаться. Розклеювали листівки в позанавчальний час, тому нам їх карати нема за що. Але якщо їх засудять, нехай навіть умовно, то з університету обох відрахують. Нам інженери з судимістю не потрібні.

Зв'язатися з хлопцями не вдалося. Міліція у них відібрала мобільні телефони, кажуть батьки.

 

 

Анастасія Рябоконь, gazeta.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-03-2012 8:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100