19.03.2024 04:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гончаренко та ще 3 беркутівця, які вбили 33 громадянина на #Майдан, після звільнення апеляційним судом, втекли до Росії. Відео

Berkut strilyae8

Наступного дня після втечі екс-беркутівці записали відеозвернення. Вони заявили, що під час Майдану «виконували конституційний обов'язок, але протягом останніх трьох років вони піддаються переслідуванням».

Віталію Гончаренко інкримінують понад 33 замахи на вбивство під час розгону учасників Революції Гідності, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Звільнений Апеляційним судом Києва під чесне слово екс-беркутівець Віталій Гончаренко та ще троє його колишніх колег втекли до Росії.

Разом з Гончаренком до сусідньої країни поїхали колишні співробітники харківського «Беркуту» Олександр Костюк, Владислав Мастега і Артем Войлоков. Усі четверо проходять у справі про вбивства і переслідування активістів Євромайдану.

Адвокат Валентин Рибін не називає виїзд екс-беркутівців в Росію втечею.

«13 квітня вони тихенько сіли на автобус і поїхали в Росію. За внутрішніми паспортами, відкрито і абсолютно спокійно ... Тільки не втекли, оскільки не були під запобіжними заходами, а виїхали в безпечне місце», — сказав він.

З усієї четвірки лише у Віталія Гончаренко був запобіжний захід — Апеляційний суд Києва відпустив його з-під арешту під особисте зобов'язання, він повинен з'являтися у суд на першу вимогу.

Наступного дня після втечі екс-беркутівці записали відеозвернення. Вбивці майданівців заявили, що під час Майдану виконували конституційний обов'язок, але протягом останніх трьох років вони піддаються переслідуванням.

Колишньому бійцеві харківського «Беркуту» Віталію Гончаренко інкримінують понад 33 замахи на вбивство під час розгону учасників Революції Гідності. Йому змінювали реальний арешт на домашній, але він багато разів саботував слідство. Також Гончаренко і ще один екс-беркутівець Олександр Бєлов підозрюються у вбивстві трьох «майданівців» 18 лютого 2014 року. Ще двоє екс-беркутівців в січні 2014 року скинули з колонади на вулиці Грушевського двох мітингувальників.

Після подій на Майдані усі четверо продовжували працювати в поліції Авакова до червня 2016 року, поки їх не заарештували. У підсумку їз усієї четвірки під вартою опинився лише Гончаренко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-04-2017 17:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100