27.04.2024 00:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко 4 роки вводить народ в оману з переобранням #ЦВК, — Ярослав Давидович. Відео

Вже чотири роки президент бідкається, що він не може сформувати ЦВК, оскільки політичні партії не подали пропозицій і тому подібне. Але шановний Петро Олексійович, ви ж в оману вводите народ.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив голова Центральної виборчої комісії 2004—2007 рр. Ярослав Давидович, повідомляє 40ka.info.

Гість програми, коментуючи подання президента на призначення нових членів Центральної виборчої комісії зазначив, що вже чотири роки в Україні триває багатосерійний мексиканський серіал про ЦВК.

«Але буде сподіватися, що вже найближчим часом буде його закінчення. Хоча є у мене деякі сумніви. Чому? Бо вже чотири роки президент бідкається, що він не може сформувати ЦВК, оскільки політичні партії не подали пропозицій і тому подібне. Але шановний, я би сказав, Петро Олексійович, ви ж в оману вводите народ», – заявив Ярослав Давидович.

Екс-голова ЦВК пояснив, що брехня Президента полягає у тому, що саме він, а не фракції, політичні партії, чи групі, має подавати подання на призначення членів ЦВК.

«Подання має правовий характер. А от рекомендації, то їх може принести йому керівник політичної партії, але це лише пропозиція, не правовий документ. Президент може викинути їх у корзинку, але сам зробить подання. Відтак, президент мав право без політичних партій та без їхніх пропозицій подати та давно сформувати комісію», – зауважив Ярослав Давидович.

Екс-голова ЦВК також наголосив, що перш ніж подавати подання до Верховної Ради, президент мав би перевірити того, чи іншого кандидата до ЦВК.

«От вже тоді, коли люди перевірять, правовий документ має поступати у Верховну Раду. А тепер уявімо собі ситуацію, що зі всіх 14 людей 10 не проходить перевірку. І отримаємо що? Будемо починати пісню з початку», – додав Ярослав Давидович.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2018 18:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100