19.04.2024 07:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як канал «1+1» цілий день агітував проти незалежності України

nazalajnist123 серпня 2010 року на каналі «1+1» з ранку аж довечора без переви прокутили надцять частин мильного серіалу «От любви до кохання» на тему життя села, розділеного кордоном між Україною і Росією.

Досить добре зроблене мило насправді було суцільним і потужним агітпропом на тему «зачем резать по живому, зачем разделяться».

Абсолютно фантастичне село — бо українська половина розмовляє українською, а росіфська російською. Мушу сказати що всі ці поділені селе зазвичай «балакають» одною мовою — або українською, або російською, або однаковісьнькими по обидвох боках кордону суржиком. Найчастіше до речі українською мовою — бо коли у 20 роках Ліні зі Сталіним нарізали кордони, то українці при цтому мали найменший і найостанніших голос. Є кілька сіл у Сумській області, є білоруські села на Житомирщині та Чернігівщині, ото й усе.

Найбільш негативні персонажі як правило розмовляють українською. Головні ліричні «герої та героїні» (молоді) звісно розмовляють правильною прогресивною мовою «Дому 2» і «Нашої Раші», тобто російською. Україномовні начальники і тиранічні татусі виключно аби не дати поєднатися коханим протягом всього серіалу малють білою фарбою кордони, ставлять колючий дріт, оголошують про введення віз , чим неймовірно загострюють муки кохання правильних пацанів і тьолок, які однак успішно їх переборюрють.

Підліткова аудиторія сприймає серіал на «ура» усвідомлено хаваючи «любовну лінію» і неусвідомлено накручуючи собі в голову потужний негатив до незалежності, кордонів, образи «дуркуватих хохлів» і таке подібне.

Вважаю позицію керівників каналу, яка виділила цілий вихідний день напередодні державного свята Дня Незалежності, трансляції цього тенденційно-пропагандистського серіалу усвідомленим хамством і проявом зневаги до України, її державного свята та її громадян.

Добре зроблену російську пропаганду, націлену на молодь , де українські національні цінності лицемірно протиставлялися цінностям людей молодого віку — кохання, свобода вибору, свобода пересування тощу. Це відбувалося з 10 ранку до 20 вечора — в переддень дня Незалежності прокрутили півтора десятка серій. Це один із двох найпоширеніших каналів України, з успакованою від СРСР сіткою ретрасляційних станцій, який приймається фактичо у кожному навіть найвіддаленішому селі. Тобто його дивляться незалежно від того що там показують за звичкою, або через те що нічого іншого дивитися більш-менш якісно, немає змоги.

А ще вчора в Києві ( напевно до дня національного прапора ?) встановили памятник жіночим трусам. Ну от і гроші знайшлися, і всі дозволи від намісника Януковича у Києві Попова отрималися і день відповідний вибрався ...

 

Володимир Мартинюк, Майдан

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-08-2010 10:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100