19.04.2024 22:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Влада перешкоджає можливості оскаржити рішення щодо «ТВі» та «5 каналу»

tvi1Як відомо, 26 січня 2011 року Вищий адміністративний суд України залишив без задоволення касаційні скарги телеканалів «ТВі», «5 канал» та «СТБ» на рішення Окружного та Апеляційного адміністративних судів на підставі яких вказані канали були позбавлені виграних на останньому конкурсі частот на мовлення, повідомляє sprotiv.org.

При оголошенні судової ухвали колегія суддів Вищого адміністративного суду України повідомила, що повний текст ухвали буде виготовлено судом та надано учасниками справи впродовж п'яти днів від дати проголошення. Саме такий строк видачі та надсилання копій судових ухвал встановлений чинною редакцією Кодексу адміністративного судочинства України (статті 167, 230 КАС України).

Проте, станом на 8 лютого 2011 року Вищий адміністративний суд України не виконав вимоги процесуального закону та так і не зумів видати повний текст судової ухвали.

Телеканал «ТВі» неодноразово наголошував про свої наміри оскаржити ухвалу Вищого адміністративного суду України до Верховного Суду України. Однак, відповідно до законодавства, для подання скарги до Верховного Суду скаржник обов'язково має надати рішення Вищого адміністративного суду України, яке ним оскаржується.

Дії Вищого адміністративного суду України з невиконання ним вимог закону про вчасну видачу власного рішення порушують право телеканалу вчасно подати скаргу до Верховного Суду України. Відомо, що така скарга може бути поданою впродовж одного місяця від дати ухвалення Вищим адміністративним судом України відповідної ухвали, але суд ухиляючись від надання цієї ухвали тим самим штучно зменшує можливості оскарження власного рішення.

Телеканал «ТВі» однозначно розцінює дії Вищого адміністративного суду України з незаконної відмови у видачі власної ухвали як перешкоджання можливості оскарження телеканалом зазначеного рішення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-02-2011 18:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100