29.03.2024 00:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

9/11

Показово, що майже всі пам'ятають, де були і що робили у ту мить, коли дізналися про трагедію у Нью-Йорку 2001-го року. Наприклад, я 19-тирічним сидів тоді ввечері на бордюрі в центрі Скадовська і чекав на когось. Тоді повз проходила знайома і запитала: «Дивився телевізор, бачив, що відбулося у Нью-Йорку?» Розповіла... Я не повірив, доки не побачив.

За десять років особисто опинився у Нью-Йорку. Будь-хто з перехожих швидко і відразу підкаже, як пройти до майданчику, де стояли башти Світового торгового центру. Тоді (березень, 2011) там ще тривало будівництво меморіалу. Тепер він відкритий і вже встиг прийняти кілька мільйонів відвідувачів.

На сусідній будівлі – вже тоді була меморіальна дошка на честь вогнеборців, які загинули під час гасіння пожежі і порятунку потерпілих. Цю дошку ретельно тер до блиску блаженний місцевий мешканець – зі сльозами на очах – і постійно щось промовляв.

Відразу було очевидно, що сучасна історія буде ділитися на два періоди – до 9/11 і після. Але сьогодні не хочеться говорити про теорії, причини, геополітику, а тим більше про політику. Навіть Обама і Ромні відмовилися використовувати цей день для власних агітаційних промов. Передусім, це особиста трагедія для сімей і близьких тих майже трьох тисяч людей, які безневинно стали жертвами цієї терористичної атаки.

 

Руслан Кухарчук, журналіст, медіа-менеджер, голова Асоціації «Новомедіа»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-09-2012 20:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100