26.04.2024 10:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Оробець, Чумак, Кожем'якін та Міщенко хочуть захистити журналістів від провокацій Кузьміна

 

Опозиція пропонує Верховній Раді гуманізувати кримінальну відповідальність за те, що влада може витлумачити як втручання у приватне життя політика і використати проти журналістів.

Відповідний проект закону про внесення змін до статті 182 Кримінального кодексу України (щодо гуманізації відповідальності за порушення недоторканності приватного життя) зареєстровано у парламенті 21 березня 2013 року.

Його ініціаторами є депутати трьох опозиційних фракцій: Леся Оробець (Батьківщина), Віктор Чумак (УДАР), Андрій Кожем'якін («Батьківщина») та Андрій Міщенко («Свобода»).

«Наш проект не лише захищає журналістів від провокацій Кузьміна, який вимагає кримінальної відповідальності за поширення правдивих відомостей про політика», — — написала Оробець у Facebook.

«Ми пропонуємо гуманізувати кримінальну відповідальність за те, що владою може бути розтлумачено як втручання у приватне життя політика і використано як привід до кримінального переслідування працівників медіа, а також обмеження їх доступу до інформації», — повідомила вона.

«До речі, саме цього вимагають наші зобов’язання перед Радою Європи і відповідний указ президента від 12 січня 2011 року, якого перший заступник генпрокурора, схоже, в очі не бачив», — наголосила опозиціонерка.

Законопроектом, зокрема, передбачено скасування обмеження чи позбавлення волі як виду покарання за кримінальні правопорушення, що кваліфікуються відповідно до статті 182 КК України, уточнила Оробець.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін раніше заявив, що виступає за введення кримінальної відповідальності за дифамацію – «поширення дійсних чи вигаданих відомостей, які принижують честь, гідність чи ділову репутацію громаданина або організації, зганьблення у пресі з метою вплинути на виконання ними своїх обов’язків».

Він назвав доцільним внести статтю про дифамацію до Кодексу про кримінальні проступки, ухвалення якого нібито «очікується на початку 2014 року».

18 вересня 2012 року Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-03-2013 14:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100