20.04.2024 04:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як у Києві людям Медведчука не дали проголосили “народну республіку”

 

 

У Києві зірвали з’їзд “територіальної громади”. Хто делегати і що саме вони хотіли проголосити на з’їзді – не зрозуміло, але активісти та Самооборона Майдану розгледіли у цьому зібранні сепаратистський шабаш. Спершу учасникам з’їзду не дали увійти до палацу “Україна”, а згодом таки дозволили їм висловитись в Українському домі.

Сивочолий добродій – голова так званого “з’їзду” так званих “територіальних громад” Сергій Панченко. Себе він називає головою “центрального комітету територіальної платформи України”. Недільного ранку він поспішає до палацу “Україна”. Навіщо – невідомо, адже збиратися в палаці їм заборонили.

Плани у цього пана – далекоглядні. Почав із Києва, але кожному селу хоче влаштувати територіальну громаду – по всій Україні.

З громадою Києва у нього від самого початку не владналося. Прості кияни, активісти і Самооборона Майдану також зійшлися до палацу “Україна”. Запитання перше: чому їх, киян, на з’їзд “територіальної громади Києва” не покликали. Запитання друге – хто такі ці делегати врешті-решт.

Ця пані – Людмила Булавчик – одна з учасниць з’їзду. Каже, кияни наділили її повноваженнями “шляхом протоколу”.

А цей пан під шумок підбіг із паперами і уже проголосив себе “президентом Голосіївського району Києва унітарної республіки Україна”.

Запитання третє: що саме хоче проголосити цей з’їзд. Кияни занепокоїлися, кажуть – це переворот.

Співачка та активістка Саша Кольцова пояснила: “Територіальні громади можуть ухвалити рішення, які за значенням важливіші за державні. І всі ми знаємо, що коли треба ухвалити якесь шкідливе рішення – знаходяться дурні люди, які приходять, кажуть, що ми територіальна громада, щось підписують, щось ухвалюють на таємних з’їздах”.

У цьому з’їзді теж угледіли неладне: кажуть, він має на меті проголошення “Київської федеративної республіки”.

Таке запідозрила молодь і посідала під двері палацу, щоб так звані “делегати” не просочилися. Сивого дядька, який хотів “владу народу”, одразу ідентифікували, як ворога народу.

“Звичайно – це людина Медведчука”, – вважає активістка Катерина Чепура.

Сергій Панченко відкараскується – каже, бачив Медведчука лише по телебаченню, і вважає його “чорним генієм українського народу”.

Урешті, сотник Микола усіх примирив. Гарантував – з’їзду не буде, а підозрілих делегатів запросив переїхати до Українського дому.

В Українському домі на так званих “учасників з’їзду” уже чекала Самооборона Майдану. Кажуть – заманили спеціально, щоб потім по підвалах не шукати.

На арену вийшов представник “територіальної громади” – особа без громадянства. Назвав себе “Віктор Шульц”. Говорив багато і плутано: “Скажу проще: суть заключалась в том, чтобы унифицировать непосредственный механизм громадоформирования для тех центров, которые сегодня окучивают поле”.

Самобороні уже засвербіли руки. Кажуть – викличуть міліцію і хай встановлює, що це за Шульц. “Скільки Медведчук заплатив?” – допитуються у підозрілого організатора.

Шульц урешті зізнався: бував на круглих столах у Медведчука. У криках і сварках так званий “голова” повідомив: Всеукраїнського з’їзду, запланованого на 18-те травня, не буде. Потому делегатів попід руки вивели із зали: “В нарадчу кімнату! Громадське затримання!”

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-04-2014 9:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100