25.04.2024 07:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За наказом Муженка 6-рота була кинута в атаку по мінному полю, — Бутусов настучав у військову прокуратуру

 

17 січня 2015 року Віктор Муженко взяв особисто на себе управління бойовими діями в районі Донецького аеропорту. Муженко відсторонив від оперативного планування командувача сектора «Б» АТО генерала Довганя, не взявши до уваги дані розвідки, і не запросивши оцінку тактичної обстановки від командирів військових частин, в зоні відповідальності яких знаходився аеропорт. За наказом Муженка 6-рота 93-й окремої механізованої бригади була кинута в атаку на монастир поблизу села Піски по мінному полю, встановлениму раніше українськими військами. У результаті підриву на своїх мінах загинули два українських військовослужбовці, понад 10 отримали поранення. Підриви дозволили противнику заздалегідь виявити нашу атаку, і він зумів завдати нашому підрозділу нові втрати. Виконання бойового завдання було зірване, мінне поле заважало евакуації поранених.

«Начальник Генерального штабу порушив усі норми бойових статутів Збройних сил України, а також вимоги „настанови з оперативної роботи органів військового управління“ ГШ ЗСУ, його службова недбалість призвела до особливо тяжких наслідків, і призвела до зриву бойового завдання, що унеможливило захистити фланги нашого підрозділу в новому терміналі, і призвело до загибелі і полону захисників терміналу», — подав заяву у військову прокуратуру журналіст Юрій Бутусов.

Раніше повідомлялося, що пошук українських вояків під завалами в донецькому аеропорту поки неможливий.

Українські Збройні сили не б'ються з регулярними частинами Збройних сил Росії.

Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-02-2015 16:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100