19.03.2024 10:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Президент «Roshen» про Придністров'я: «Торгуємо, звісно, і не тільки ми»

Корпорація «Roshen» торгує з придністровським товариством із обмеженою відповідальністю «Шериф» попри проросійське маріонеткове урядування Придністров'я, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Президент кондитерської корпорації «Roshen» В’ячеслав Москалевський підтвердив це у коментарі «Радіо Свобода».

Раніше молдовське відділення Міжнародної організації журналістських розслідувань Rise – RISE Moldova опублікувало матеріал про те, як на тлі обмежень офіційним Києвом торгівлі з окупованими Донбасом і Кримом українські компанії заробляють на експорті в Придністров’ї – сепаратистському регіоні на сході Молдови.

Серед найбільших відправників товарів у Придністров’я – українські представництва світових брендів «Кока-кола» і «Нестле», а також президентський «Roshen». Їхній основний бізнес-партнер – придністровське ТОВ «Шериф» олігарха Віктора Гушана.

Москалевський визнав співпрацю з «Шерифом»: «Ну так, торгуємо, звичайно. І не тільки ми. Справа в тім, що ми торгуємо з ними як із резидентами Молдови, розумієте?».

На зауваження, що Придністров’я – це сепаратистський регіон, він відповів: «Взагалі то, ну про те, що він сепаратистський, мені ж не відомо. Це ж вже 10 чи 20 років відбувається».

«Насправді ми відправляємо цей товар у Молдову, а виходить, у Тирасполь. Те, що в Молдові зараз обмірковують, як існує в Молдові Придністров’я, це для мене питання, розумієте? Я ж не один такий. Це ж зараз тільки молдовани схопилися, а так ця практика існує вже років 20», – заявив президент корпорації «Roshen».

Москалевський запевнив, що цей бізнес «прозорий»:  "Я ж замитнюю, у мене всі митні декларації. І у мене від’їжджають автомобілі, я отримую гроші, розумієте?".

​А інформацію про те, що товар відправляли прямо в Придністров’я, в обхід контролю Молдови, він пояснив так: «Ця ситуація така, що на кордоні Молдови та України в районі Придністров’я – там не стоять молдовські прикордонники».

«Я можу сказати, що я достатньо довго їздив у Кишинів, і коли ви їдете в Кишинів із України, ви їдете трасою Полтава – Кишинів, проїжджаючи через Придністров’я. Тобто для того, щоб потрапити у Молдову, потрібно проїхати через Придністров’я», – сказав Москалевський.

«Тому це дуже не просте питання. І напевно це питання до Міністерства закордонних справ Молдови та Міністерства закордонних справ України», – заявив він.

«Як Ви розумієте, я ж там не один такий. Там і Coca-Cola, і всі. І це ж не один рік, розумієте?», – наголосив президент «Roshen»

На дані, що з 2014 року до першої половини 2017 року зароблено близько 3 мільйонів доларів, він відповів: «Так я й раніше працював. Нічого не змінилося».

«Є якісь загальні розмови на цю тему. А є конкретні. Є митний режим. Для того, щоб відправити машину, я повинен на митниці замитнити її на адресу фірми „Шериф“, місто Тирасполь. Банк у мене контролює те, що прийшли гроші з міста Тирасполя, долари США, все. Ось так воно існувало. І повірте, це ж не з 2014 року. Це існує дуже давно. Це все відомо», – заявив Москалевський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-02-2018 20:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100