19.03.2024 10:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Зрада. Фінансист #Порошенко отримав частку російської Burger King

Найбільшим акціонером Burger King в Росії стала кіпрська Xomeric, пов'язана з українською групою ICU банкірів Макара Пасенюка і Костянтина Стеценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це пише російський РБК.

Згідно з матеріалами кіпрського реєстру компаній, в кінці лютого 2018 року структура власності головної для мережі Burger King в Росії компанії — Burger King Russia (Cyprus) Ltd — змінилася.

Власником 16,62% російського бізнесу стала зареєстрована на Кіпрі компанія Xomeric Holdings Ltd. За підсумками операції частка Xomeric зросла з 18,4 до 35,02%, і тепер це найбільший акціонер компанії.

Продавцем пакету виступила структура ВТБ. У прес-службі ВТБ підтвердили «частковий продаж частки в компанії». Після угоди з Xomeric структурі ВТБ належить 19,98% Burger King Russia.

Новий найбільший акціонер Burger King в Росії пов'язаний з інвесткомпанією ICU. Засновником Xomeric Holdings Ltd виступає зареєстрована на Британських Віргінських островах CIS Opportunities Fund SPC Ltd. Ліцензію на управління фондами в інтересах CIS Opportunities Fund SPC Ltd має зареєстрована на тих же островах ICU Investment Management Ltd.

Представник групи ICU відмовився коментувати зв'язок між фондом і російськими закусочними Burger King, що входять до її структури.

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ «Інвестиційний капітал Україна», КУА «Інвестиційний капітал Україна», банк «Авангард» і КУА-АПФ «Трійка Діалог Україна».

Співвласником і головою ради директорів групи була екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. Після призначення на посаду Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Після революції компанія ICU стала відомою не тільки в бізнес-середовищі. Її представники опинилися на ключових посадах у владі: Дмитро Вовк очолив НКРЕКП, Володимир Демчишин дістав крісло міністра енергетики, а Валерія Гонтарева стала головою Нацбанку.

7 січня телеканал Al Jazeera оприлюднив розслідування, згідно з яким екс-президенту Януковичу вивести 1,5 мільярда доларів з України допомогла компанія ICU.

Як повідомлялося, наступний президент, Петро Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак «у зв'язку з відсутністю покупців» 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації «Рошен» у незалежний «сліпий» траст.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2018 21:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100