19.03.2024 08:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко досі керує Липецькою фабрикою, — Центр дослідження корупції й організованої злочинності

 

Співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності Дрю Салліван припускає, що президент Петро Порошенко зберігає контроль над фабрикою «Roshen», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Порошенко – корумпований бізнесмен, навколо якого багато небезпечних людей. І він продовжує робити дуже сумнівні речі», – заявив він в інтерв’ю «Українській правді».

Салліван нагадав: «Представники Порошенка запевняли, що не переводили гроші в офшори, але докази свідчать про протилежне. Потім вони напали на нас за нашу інтерпретацію документів».

«Порошенко запевняв, що віддасть бізнес у довірчу власність. Але ми не отримали жодного підтвердження цьому, а сам президент відмовляється опублікувати ключові документи, які б довели, що він каже правду», – сказав розслідувач.

«Ми ж думаємо, що ці документи покажуть протилежне. Тому що опосередковані докази свідчать про те, що Порошенко і далі володіє Липецькою фабрикою, просто вона в сліпому трасті (бенефіціар не може втручатися, рішення щодо бізнесу приймає довірена особа – ред.)», – зазначив він.

«Наприклад, минулого року рішення закрити фабрику ухвалив менеджмент корпорації Roshen, а не траст, в управлінні якого вона перебуває», – наголосив Салліван.

Він констатував, що «президент не зробив того, що обіцяв».

«А його люди брешуть. Причому намагаються просто заперечити наші аргументи словами „ви неправі і дурні“. Ми не дурні. Ми – журналісти-розслідувачі і розуміємо, як працює бізнес-документація», – сказав Салліван.

«Якби він був реально чесною людиною, опублікував би справжні документи. Але він цього не робить і радше буде атакувати журналістів за чесність. Тепер ми ще більше не довіряємо йому і ще детальніше перевіряємо його», – заявив він.

За словами Саллівана, «корупція часів Порошенка дуже схожа на корупцію часів Януковича».

«Можливо, вона не такого розмаху, адже Янукович був насправді дуже поганою людиною і демонстрував це. Порошенко ж прийшов до влади з доброю волею народу і зневажив її. Він не виправдав очікування, які покладали на нього громадяни, і не дуже працював над тим, щоб очистити Україну. Дуже шкода», – сказав він.

Співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності переконаний, що стан війни не повинен відвертати від розслідувань щодо президента: «Справедливість не має „правильного“ часу – правду потрібно казати як у часи війни, так і миру».

Петро Порошенко призначив Rothschild Trust довіреною особою у сліпому трасті з управління його часткою в корпорації «Roshen» 14 січня 2016 року – за півтора року після вступу на посаду президента.

Керуючий директор банківського дому «Rothschild» Джованні Сальветті заявляв, що всі претенденти відмовилися від придбання «Roshen» через високий ризик і конфлікт із Росією.

Липецька фабрика «Roshen» (РФ) із 1 квітня 2017 року припинила випуск продукціїі тепер нарощує збитки.

Два місяці тому гендиректор корпорації «Roshen» В'ячеслав Москалевський заявив, що $200 млн за Липецьку кондитерську фабрику в Росії вже ніхто не заплатить, а за менше він її не продасть.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-04-2018 21:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100