27.04.2024 14:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гладчук: Коли зруйнуємо всі російські НПЗ та нафтовидобування, то росія зникне як СРСР. Розслідування

Лише нещодавно аналітики помітили: кремль розпочинає війни тільки тоді, коли ціна нафти росте – і в нього з’являються надлишкові гроші. Так було в 2008 з Грузією, в 2014-му з Україною, а ще раніше – в 1979-му – з Афганістаном. Але на початку 80-х нафта різко подешевшала, москва збідніла, а СРСР капітулював у Холодній війні та розвалився.
13 вересня 1985 року міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Ахмед Ямані заявив, що його країна не буде скорочувати видобуток нафти в рамках угоди ОПЕК. Після цього світові ціни на нафту впали. Та ще й зима того року була аномально теплою. На ринку залишилися величезні надлишки нерозпроданої нафти. Її просто нікуди було подіти. Пропозиція перевищила попит. Ціна — обвалилася.
Є теорія, нібито це все придумав президент США Рональд Рейган разом з Саудівською Аравією, щоб обвалити ціни на нафту і погіршити ситуацію в Радянському Союзі.
У 1991 році всі проблеми економіки СРСР склалися докупи: військові витрати, падіння світових цін на нафту, непродумана антиалкогольна кампанія, Чорнобиль і Афганістан, неефективне сільське господарство.
СРСР почав «проїдати» золотий запас. У 1991-му з’ясувалося, що від нього залишилось 240 тонн, тобто менше, ніж по одному граму на громадянина.
СРСР розпочав масово друкувати гроші. За 9 місяців 1991 року емісія сягнула більш як 70 мільярдів рублів — це більше, ніж у попередні 5 років.
Восени 1991 року аналітики прогнозували фінансовий крах СРСР вже в грудні. І Союз збанкрутував — за графіком. Дефолт не встигли оголосити лише тому, що СРСР перестав існувати.

Коли зруйнуємо всі російські НПЗ та нафтовидобування, то росія зникне як СРСР.

Vadym Gladchuk, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-03-2024 8:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100