27.04.2024 02:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Буком, що збив Боїнг Malaysia Airlines #MH17, керували російські військові, — докази СБУ

Служба безпеки України отримала докази того, що зенітно-ракетна установка «Бук» приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні збиття над Донеччиною малайзійського «Боїнгу».

Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

 

 

 

За його словами, задокументовано, що «Бук» перетнув український кордон разом з російськими військовими напередодні теракту.

«Для нас найголовніше — встановити слідством і через міжнародні інституції, в тому числі під час заслуховування на спецзасіданнях в ООН та ОБСЄ, від російської сторони отримати прізвища всіх трьох членів екіпажу, які безпосередньо керували зенітно-ракетним комплексом і які безпосередньо запустили ракету проти мирного пасажирського літака», — сказав Наливайченко.

За його словами, терористи зараз намагаються приховати злочин, вдаючись до спроб вивезти назад до Росії ті ракети, які залишилися не випущеними на зенітно-ракетному комплексі «Бук».

Підрозділами прихованого спостереження МВС України 18 липня 2014 року о 4.50 ранку зафіксований тягач із завантаженим гусеничним ракетним комплексом, що рухається по напрямку через Краснодон, убік кордону з Російською федерацією.

На відеозаписі видні розчохлені ракети. Дві ракети на місці — середня не проглядається.

 

 

 

17 липня літак «Боінг-777» Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) — Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-07-2014 19:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100