28.03.2024 12:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Геть Порошенка, Яценюка і Ярему. Вони зрадники», — айдарівці палили шини. Відео

2 лютого 2015 року у Києві, близько 14:00, півсотні бійці добровольчого батальйону «Айдар» та кілька десятків цивільних зібралися під Міністерством оборони вимагаючи скасувати рішення про "розформування батальйону «Айдар» та вимагали від керівництва Генштабу офіційного оформлення учасників бойових дій на сході країни.

Невдоволені люди підпалили у воріт міністерства з десяток шин і перекрили Повітрофлотський проспект, внаслідок чого утворилася велика пробка. Прямо на дорозі, мітингучі поставили три металевих бочки і б'ють по них дерев'яними палицями.

«Ми зібралися тут, щоб вирішити питання по батальйону „Айдар“ — каже 32-річний боєць Михайло Сліпченко. Ми вимагаємо відновлення військової частини №0624, яка з самого початку бере участь у бойових діях і з якої власне сформувався батальйон „Айдар“. Також вимагаємо офіційного оформлення всіх людей, які ще не є оформленими. Ми постійно перебуваємо на передовій. Це Станиця Луганська, Щастя. Але змушені були прийти сьогодні сюди і відстояти право існування нашого батальйону» — зазначив боєць.

До мітингуючих вийшов радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Люди одразу оточили чоловіка щільним кінцем. жінки тримають імпровізовані плакати з написами «Геть Порошенка, Яценюка і Ярему. Вони зрадники».

Над головами хтось з бійців намагається передати Геращенку військовий квиток показуючи, що є учасником АТО, але офіційно не оформлений. Час від часу з мікрофоном виступають матері бійців з різних батальйонів, які, за їхніми словами зараз перебувають в оточенні. В цей же час колони тролейбусів в обидва напрямки стоять порожні. Кілька автомобілів «Айдару» перекрили рух транспорту. Пускають лише карети швидкої допомоги.

«Ми викликали Муженка, але він не прийшов. І поки ми з вами тут розсуждаєм, гине 25-й батальйон — кричить в мікрофон жінка звертаючись до Геращенка. В цьому батальйоні знаходиться мій син. Третя частина батальйону знаходиться в оточенні. Та йолки палки, чи не пора застрелитися Муженку?». Натовп скандує «Пора».

Жінка не вгаває і просить допомогти батальйону технікою. «Мінстерство оборони з самого початку відправило батальйон недоукомплектований. У них всього-на-всього два „Урали“ і один БМП». На цих словах Геращенко перебиває жінку і вихоплює мікрофон. «Когда вы сейчас рассказываете как ребятам плохо, вы делаете только хуже. Вас сейчас смотрят в России». Люди не дають раднику міністра МВС закінчити. «Сєпари, бл...дь шістсот метрів від наших ходять. Мені хлопці дзвонять і прощаються, бл...дь» — кричить хлопець в балаклаві. Геращенко розповідає людям байку, що можуть бути провокації. Людей це ще більше розлютило. Жінка починає підкликати чоловіків. Геращено дякує всім за увагу і під вигуки «Ганьба» зникає на території Міноборони.

Мітингучі ще кілька годин не розходяться. Чекають на представників з Генштабу і особисто генарала Віктора Муженка.

 

 

 

Ельдар Сарахман, gazeta.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-02-2015 19:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100