26.04.2024 05:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Побутова техніка, автомобілі, одяг, навіть консервація — рашисти грабують окупований Вуглегірськ

 

 

Блогер Максим Рожков розповів про непросту ситуацію в місті Вуглегірськ, яке буквально пару тижнів тому було «звільнено» рашистами.

За словами Рожкова, не чекаючи появи «визволителів» і втечи фашистів, місцеві жителі здебільше покинули населений пункт. А ті люди, які згодом повернулися в Вуглегірськ, щоб забрати якісь речі, залишилися шоковані побаченим.

«Грабують місто бойовики, що його захопили, грабують наші будинки і квартири, залишені жителями, крадене вивозять машинами. Вуглегірськ був захоплений терористами пару тижнів тому. В результаті бойових дій воно було сильно зруйновано і велика частина жителів покинула його. Місто вже не перший тиждень знеструмлене, без тепла, не у всіх є вода і газ. Повернулися в місто за речами біженці пишуть на міських форумах, що з їх будинків та квартир було винесено практично все, включаючи домашню консервацію», — пише Рожков.

Блогер також опублікував повідомлення місцевих жителів, які на форумах намагаються знайти знайомих, щоб разом протистояти загрозі мародерству.

«Вчора моїм батькам подзвонила сусідка і повідомила, що з нашого будинку виносять заготовки на зиму, господарюють в будинку. Таких випадків по місту вже дуже багато, давайте об'єднуватися і щось робити. Не можна ж все це залишати безкарно!», — поскаржився житель Вуглегірська.

Інший житель міста розповів таку історію: «Вул. Піонерська ½ господар будинку, приїхавши додому взяти свої речі застав винос побутової техніки. Застав особисто. Виносилася не їжа. Скажіть мені в місті, в якому немає світла хто буде тягнути машинку? І це при тому, що в його будинок заселилися солдати. І живуть в усіх уцілілих будинках на цій вулиці».

Люди обурюються, що вкрали не тільки побутову техніку і чоловічий одяг, але бойовики навіть не гребують дитячими речами, спідницями, пелюшками і сорочечками. Тому жителі Вуглегірська відчайдушно запитують: невже цьому свавіллю немає кінця?

«Городяни пишуть, що в Вуглегірську проросійські бойовики зі зброєю в руках, розкривають дивом уцілілі будинки і квартири. Вивозять ВСЕ. З гаражів виганяють автомобілі. Не поодинокі випадки, коли, зіткнувшись з сусідами або господарями, які приїхали подивитися, що з їх будинком, терористи в грубій формі відправляють їх піти по добру, по здорову», — продовжив Рожков.

У соціальних мережах люди розповідають, що в більшості своїй в Вуглегірську жили небагаті люди, для яких навіть консервація на зиму — серйозне багатство. І коли її відібрали російські «визволителі», то люди опинилися під загрозою голоду. А ті, хто сподіваються повернутися, бояться того, що в Вуглегірську неможливо буде далі жити, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-02-2015 14:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100