19.03.2024 05:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Народний депутат Ірина Геращенко просить знайти видавців фальшивого «Дзеркала тижня»

Група з 20 народних депутатів від різних фракцій Верховної Ради України (від ПР, БЮТ, НУНС) направили звернення до Генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ, в якому просять з’ясувати обставини незаконного використання логотипу газети «Дзеркало тижня. Україна» та розповсюдження газети без вихідних типографічних даних.

Про це повідомила на Фейсбуці у групі «Ukranian journalists» повідомила народний депутат Ірина Геращенко, чий підпис також стоїть під відповідним зверненням.

Підставою для звернення, за словами Геращенко, стала «справжня війна, оголошена популярному і авторитетному тижневику, його керівництву і всьому колективу». Вона нагадала, що протягом останнього місяця у Києві біля кількох станцій метро (зокрема, біля метро Печерської, Арсенальної, Лівобережної, ін.) невідомі розповсюджували газети з логотипом «Дзеркало тижня. Україна», ця листівка імітує верстку, кольорову гаму та дизайн відомого українського видання «Дзеркало Тижня. Україна» і містить наклепницькі і образливі для колективу і керівництва видання матеріали. Використання логотипу є порушенням авторських прав видавців, окрім того, в листівці відсутні будь-які вихідні відомості (про авторів, тираж листівки, типографію, де її друкували), що також є порушенням Закону «Про видавничу справу». А зміст матеріалів фальшивки, на думку народних депутатів, містить ознаки незаконного збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

Невідомі «видавці» продовжують розсилати на різні адреси листи від імені колективу редакції, під якими стоять фальшиві підписи знаних журналістів «ДТ».

«Ця провокація проти газети отримала широкий резонанс в журналістських колах, обурення щодо ситуації, яка склалася, висловили багато авторитетних видань, громадських організацій, зокрема і Національна спілка журналістів України. Створюється небезпечний прецедент, коли невідомі особи від імені шанованих журналістів розсилають фальшиві листи, видають невідомого походження листівку без вихідних даних і діють абсолютно безкарно. Ми чекаємо, що правоохоронні органи з’ясують, де це друкується і ким видається», – наголосила народний депутат, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-07-2011 12:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100