20.04.2024 17:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Якщо Порошенко не прокинеться, буде розчленування України, — американський аналітик Джон Шиндлер

 

 

Влада України витрачає дорогоцінний час, відтерміновуючи серйозну військову мобілізацію та розраховуючи на військову допомогу Заходу на чолі зі США. Логіка останніх в українському конфлікті виходить з розрахунку, що Росія рано, чи пізно захоче миру, а цього не відбувається. Про це в оглядах ситуації на сході України пише ряд міжнародних оглядачів.

«Путін ніякий не стратегічний геній, просто хороші хлопці — Порошенко, Обама та весь ЄС — дуже некомпетенті», — попереджає американський аналітик Джон Шиндлер.

Він переконаний, що Україна після військових поразок влітку минулого року згаяла час і не підготовулась адекватно для відбиття військової агресії Росії, кінцевою метою, якої є «розчленування України». Шиндлер радить Україні не сподіватись ні на кого крім себе самої та усвідомити, що проти неї ведеться війна на знищення у якій не можливо виграти, хапаючись за ілюзію, що формат «АТО» є адекватним того, що відбувається на Сході.

Єдиним виходом із ситуації, яка з кожнем днем стає все більш критичною для України, Шиндлер бачить у проведенні «мобілізації». У протилежному випадку, ніщо не завадить Путіну реалізувати його кінцеву мету в Україні і перейти до нових стадій протистояння із Заходом... Натомість Західна Україна, не загарбана Росією, приєднається до НАТО та ЄС, на що росіяни за лаштунками вже погоджуються".

Шиндлер вважає, що такого сценарію ще можна уникнути, але для цього всі «починаючи з Порошенком мають усвідомити серйозність ситуації».

«Із приголомшливою дурістю, минулими вихідними Порошенко, дихаючи  вогнем публічно поообіцяв, що всі втрачені українські території будуть повернуті, потім зробив розворот на 180 градусів і оголосив себе „президентом миру“, а не війни. А тоді швиденько злітав до Давосу потусуватись із найбагатшими людьми світу. Не дивно, що українські солдати на передовій одночасно ненавидять Путіна і зневажають власного президента», — розкритикував непослідовність Порошенка експерт.

Експерт додає : не варто розраховувати на підтримку з боку Обами, який — як засвідчила його остання промова — вважає, що Путіна приборкано, і сповідає «ескапістську» зовнішню політику.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2015 21:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100