20.04.2024 10:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Командування АТО хоче вивести зі Щастя найбільш професійних бійців. Готують сдачу ТЕС окупантам? Відео

 

Командир групи «Буря» 92 ОМБ Роман Одокієнко розповів, що 15 травня 2015 року було отримано наказ виводити підрозділи зі Щастинської ТЕС.

Про це він розповів в ефірі nелеканалу новин «24», повідомляє sprotiv.org.

До сьогоднішнього дня ми вважали, зазначає боєць, що всі розмови про здачу Щастя – чутки. Командир був налаштований не те, щоб не здавати Щастя, а навіть відвойовувати у ворога деякі позиції.

«Але буквально сьогодні наказом буде проведений виведення підрозділів з ТЕС і, можливо, самого Щастя. Хто буде заводитися – незрозуміло. Вони називають це ротацією, але коли виводять найкращі підрозділи, ті які стояли на найважливіших об’єктах і вміють воювати, які не підпускають супротивника навіть до мосту, не кажучи про самі об’єкти. Повністю виводиться 80 бригада та заводяться якісь нові люди», — розповів він.

На думку офіцера, це фактично підготовка до здачі не тільки самого Щастя, але і всього району від Станиці Луганській до Трьохізбенки.

«Військових, які стоять у Щасті та околицях ми знаємо ще з літа. Обстріляні, мотивовані, чудово навчені бійці. Знають там кожен кущ, міномети і артилерія за ці місяці пристріляні з філігранною точністю. Підрозділи майже повністю забезпечені волонтерами нічною оптикою, тепловізорами, безпілотниками та багатьма іншими цікавими штуками, — говорить волонтер Роман Сініцин з „Народного тилу“. — Майже немає алкоголю, у всіх лише бажання йти вперед звільняти Веселу гору, Металіст, Георгієвку...

Там, де залишились лежати навічно їхні побратими... Далі Луганськ... Підрозділам 80 бригади, що базуються на ТЕЦ (Належить ДТЕК Ахметова, живить ледве не половину Луганщини) прийшов наказ про ротацію і виведення „на навчання“. Це за два місяці до демобілізації підрозділу, який там знаходиться вже 8 місяців і бійці якого категорично не хочуть звідти виходити. За вісім місяців до них жодного разу не приїздило високоє командованіє. Проте за останній місяць був прямо таки кастинг генералів: командувач сектору, командувач АТО... Зацікавлись. Хто туди зайде? Ми знаємо хто, і це дуже сумно...».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-05-2015 9:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100