28.03.2024 19:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

До Київської облради від Порошенка рветься прихильник ДНР В'ячеслав Соболєв. 4 фото

 

У Київську обласну раду від партії «Солідарність» йде власник донецької мережі супермаркетів «Обжора».

Національне бюро розслідувань України повідомляє, що це найяскравіший представник «донецьких» В'ячеслав Соболєв, який відомий своїми симпатіями до сепаратистів.

Видання зазначає, що можливо знайти спільну мову з бойовиками Соболєву допомагає впливовий російський родич, адже  В'ячеслав Соболєв одружений на дочці колишнього члена російської Ради Федерації і бізнесмена Бориса Шпігеля.

Повідомляється, що супермаркети «Обжора» досі працюють на окупованій території Донбасу. Торгова мережа після початку війни майже повністю опинилася під контролем «ДНР». Якщо інші супермаркети були захоплені бойовиками майже одразу, то «Обжору» це минуло.

Ще 5 квітня 2014 на касах в супермаркеті на бульварі Шевченка були монетниці, на яких карта України була без Криму.

 

 

Пізніше на касах «Обжори» почали роздавати листівки з агітацією за сепаратизм, а біля входу вивішували прапори «ДНР».

 

 

В'ячеслав Соболєв народився в Єнакієвому в 1972 році. У 1990-х зайнявся торгівлею. У 1997 відкрив у Донецьку першу «Обжору» та розбагатів. У 2005 році на деякий час був призначений заступником мера Донецька Олександра Лук'янченка.

У квітні Соболєв одружився на колишній дружині російського співака Миколи Баскова — Світлані Шпігель. Батько Світлани Борис Шпігель — впливовий російський фармацевтичний магнат і колишній сенатор.

Наголошується, що в газеті «Сегодня» В'ячеслава Соболєва називали другом Віктора Януковича.

 

 

«Присутність в списках „Солідарності“ друга Януковича, зятя впливового російського політика і спонсора сепаратистів „ДНР“ явно не робить честі Петру Порошенку і його однопартійцям», — пише видання «Четверта влада».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-10-2015 11:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100