29.03.2024 10:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Денисенко вносив правки в закон про електронне декларування за погодженням з #Порошенко

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко не міг вносити правки в закон про електронне декларування без відома керівництва фракції та адміністрації президента України (АПУ).

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила народний депутат від фракції "Об'єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова, повідомляє sprotiv.org.

«Пан Денисенко є представником „Блоку Петра Порошенка“. Він не є однією з ключових фігур у фракції, тому я впевнена, що він не зміг би вносити такі поправки з голосу самостійно, якщо б це не було відомо керівникам фракції „Блоку Петра Порошенка“ і не було погоджено з адміністрацією президента», — зазначила вона.

16 лютого 2016 року Верховна Рада підтримала законопроект, яким запроваджується електронне декларування майна для чиновників. Поданий законопроект складався з поправки до закону про Державний бюджет 2016 року, яким виключається норма про відстрочення до 1 січня 2017 року початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, але доповідач вніс кілька десятків поправок з голосу, тому голова антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв закликав не голосувати за цей законопроект у остаточній редакції, а прийняти в першому читанні, щоб до 18 лютого внести правки, але законопроект був прийнятий у цілому.

Поправки з голосу вносив нардеп Вадим Денисенко.

У представництві ЄС в Україні заявили, що даний закон викликав розчарування та не відповідає зобов'язанням українського керівництва у сфері боротьби з корупцією, і слід негайно вжити заходів для встановлення ефективної системи декларування доходів та забезпечення нормальної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

Правки Денисенко-Порошенко стали головною причиною відкладення впровадження безвізового режиму між Україною та ЕС.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2016 11:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100