29.03.2024 00:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко відмінив люстрацію генерала Терещука, який давав команду кидати гранати в активістів Революції Гідності на Волині

 

Олександр Терещук за президентства Януковича протягом півтора року керував управлінням МВС у Волинській області , повідомляє sprotiv.org.

Порошенко відмінив люстрацію генерал-майора міліції Олександра Терещука, який очолював волинську міліцію за часів Януковичу і давав команду кидати гранати в активістів Революції Гідності на Волині.

Повідомляє Громадський люстраційний комітет.

— Чому б президенту одразу не поновити Захарченка на посаді? Нащо прикидатися, що йому не плювати на цінності Євромайдану, усіх вбитих і скалічених тоді міліцією людей? — запитує голова Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.

В офіційному указі президента зазначається, що клопотання щодо незастосування заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади до Олександра Терещука було погоджено з Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. За інформацією з першоджерел, за рішення поновити люстрованого Терещука проголосували всі члени Комітету, окрім Семена Семенченка.

«Нагадаємо, Олександр Терещук обіймав посаду начальника управління МВС України у Волинській області з 17 листопада 2012 по 26 лютого 2014 і підпадає під критерії так званої «автоматичної» люстрації. Це означає, що він мав бути звільнений ще в жовтні 2014 року, проте півроку перебував на посаді в порушення норм Закону. Підстави вказані в Люстраційному реєстрі Громадського люстраційного комітету: . Окрім того, за інформацією учасників луцького Євромайдану, він давав наказ кидати в активістів Євромайдану світло-шумовими гранатами та був причетний до переслідування їх в судовому порядку.» — йдеться в повідомленні Громадського люстраційного комітету.

Після опублікування списку ТОП-50 «недолюстрованих», в якому Терещук знаходиться під номером 6, активісти три місяці боролися за його звільнення. 5 червня 2015 року прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Терещук звільнений з посади у відповідності до норм Закону України «Про очищення влади». Проте офіційного наказу про звільнення на сайті МВС так і не було опубліковано. А вже 3 липня, президент України Петро Порошенко своїм указом відмінив люстрацію Олександра Терещука.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2015 8:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100