28.03.2024 22:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Укроборонпром не буде постачати танки «Оплот» захистникам України в АТО, а буде продавати на експорт

Виробництво на експорт танка «Оплот», новітньої розробки української бронетанкової галузі, є вигіднішим, аніж його використання у бойових діях на сході України.

Як повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», який об'єднує основні оборонно-промислові підприємства України, про це сказав перший заступник генерального директора «Укроборонпрому» Сергій Пінькас.

На його думку, частину оборонної продукції, яка не є необхідною для вирішення бойових завдань у зоні АТО, необхідно продати за кордон, а за отримані кошти модернізувати українську армію.
«Булат» виготовляють у Харкові, на заводі імені Малишева, вони стоять на озброєнні й активно використовуються в зоні АТО. А «Оплот» вигідніше експортувати, ніж використовувати на війні.

Експортна ціна «Оплоту» — $ 4,9 млн. Краще його продати і за отримані гроші відремонтувати і модернізувати кілька десятків Т-64 до рівня «Булата», — цитує Пінькаса прес-служба концерну.

Він також зазначив, що зараз немає гострої необхідності в танках у зоні АТО, а українські військові насамперед потребують бронетранспортерів і броньованих автомобілів.

«У тій місцевості, де сьогодні тривають бої, потрібні в основному БТР або бронеавтомобілі, а не танки. А для виконання «танкових завдань цілком підходять і модернізовані Т-64 і Т-72», — вважає заступник гендиректора «Укроборонпрому».

«Укроборонпром» у 2015 році планує випустить 40 танків «Оплот», а в 2016 році вийти на рівень виробництва 100-120 одиниць на рік. Також поточного року концерн планує випустити 150 машин «Дозор-Б», модернізувати БМП-1 і надати на озброєння ЗСУ нову бойову машину піхоти на базі танка Т-64, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2015 7:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100