27.04.2024 01:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через яких терористів Петро Порошенко повинен посилювати заходи безпеки?

Вшановуючи пам'ять жертв паризьких терактів, президент України на порозі посольства Франції заявив: з цього моменту в нашій країні буде посилене заходи безпеки. Пан Порошенко згадав про додатковий  контролі над аеропортами, міськими центрами і введення спецрежиму на всій лінії державного кордону. Цією своєю, без сумніву, щирою і сповненою благих намірів заявою глава нашої держави спровокував ряд інших, не менш, а навіть більш важливих для українців питань, на які доведеться давати відповідь словом, а ще краще – справою.

Наприклад, чому в Україні досі не реалізовано гучний проект «Стіна» — комплекс оборонних споруд, який передбачається побудувати на всій лінії кордону України з Росією? За винятком, як розумієте, 400 км на Донбасі, які не контролюються українською стороною. Припустимо, на реалізацію «Стіни» потрібно, як нам повідомляють, не менше чотирьох років. Звичайно, за помахом чарівної палички «Стіна» не зросте. Але справа в тому, що від початку російської агресії, подальшого рішення щодо «Стіни», затвердження проекту та відкриття державного фінансування минуло понад рік. А гора народила мишу: спорудили зразково-показову ділянку, щоб возити туди перевіряючих, і на цьому все чомусь затихло.

Розумію, що плани РНБО не можна розголошувати. Але ж «Стіна» — офіційний проект, який навіть обурив Росію, і якщо б її будували далі, про це в обов'язковому порядку рапортували б засоби масової інформації. Будівництво видно, його не закамуфлюєш. То як, пане президенте, чи поширюється посилення заходів безпеки на будівництво «Стіни»? А на аналогічні заходи на кордонах з Білоруссю і Придністров'ям? Чи нам, як раніше, треба наполегливо не випускати людей на Захід? Там, судячи з пропускного режиму, міжнародним терористом вважають кожного, у кого є закордонний паспорт і хто отримав візу для подорожі країнами Євросоюзу.

Або ось: з 1 березня 2014 р., коли Росія ввела до Криму «зелених чоловічків», Україна мала потребу не те щоб у реальному посиленні власної безпеки, але хоча б у декларації подібних намірів. Однак цю тему ніхто не піднімав. Гаразд, тоді у нас президента не було. А тимчасовий виконувач його обов'язків Олександр Турчинов не ризикував брати на себе відповідальність, щоб не сіяти паніку в і без того розігрітому Майданом суспільстві. Проте з червня минулого року Петро Порошенко – офіційний глава України і Головнокомандувач. Війна на Донбасі, хто забув, називається «антитерористичною операцією». У новинах ворога давно називають «російсько-терористичними військами». Але ніяких гучних заяв про посилення заходів безпеки у зв'язку із загрозою терактів не прозвучало.

Навіть тоді, коли реальні теракти почалися в Харкові, потім – в Одесі, офіційні особи України не поспішають цього визнавати, обмежуючись заявами з приводу того, що Росія – фінансист та експортер міжнародного тероризму, причому буквально з грудня 1917 р., коли комуністи, які прийшли до влади, вже на третій тиждень свого правління направили до сусідньої України, яка посміла назвати себе незалежною державою, перші бойові групи, щоб «качати» ситуацію зсередини, видаючи все це свинство за «внутрішні суперечності» і «класову боротьбу» в стані українців.

Давайте не будемо забувати: ісламський тероризм, який загрожує миру і до боротьби з яким закликає українців Петро Порошенко, виник як явище тільки наприкінці 1920-х років — через десять років після того, як лідер російських комуністів Володимир Ленін офіційно оголосив про початок «червоного терору». Радянська влада створювалась активістами бойових терористичних груп, які вперше проявили себе в 1905 р., назвавши свої безчинства «першою російською революцією». Тому Порошенку як президенту країни, яка не раз ставала жертвою терактів з боку східного кордону, потрібно було говорити про посилення заходів безпеки ще рік тому і в зв'язку з черговою російською агресією, а вже потім логічно приєднуватися до клубу боротьби з міжнародним тероризмом. Щоправда, трохи раніше туди вже затесався російський президент...

Андрій Кокотюха, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-11-2015 19:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100